Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Krizni štab: Ublažavanje mera bezbednosti
Krizni štab: Ublažavanje mera bezbednosti (foto: Aleksandra Prhal)
Krizni štab: Ublažavanje mera bezbednosti (foto: Aleksandra Prhal)

Krizni štab: Ublažavanje mera bezbednosti

Krizni štab je danas zasedao. Predloženo je dodatno ublažavanje mera bezbednosti: duže radno vreme, muzika, publika na stadionima…

Po preporukama sve maloprodajne radnje moći da rade bez ograničenja, odnosno od 00 do 24 časa, ugostiteljski objekti koji su na otvorenom imaće neograničeno radno vreme, a u zatvorenom radno vreme je ograničeno do jedan čas iza ponoći.

U ovim objektima je od sada je dozvoljena i muzika.

Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se dozvoli i prisustvo publike na stadionima i svim sportskim događajima, i to sa kapacitetom do 50 odsto popunjenosti, a u halama, odnosno zatvorenim prostorima biće do 30 odsto kapaciteta, uz sve protivepidemijske mere.

Relaksirane su mere i kada je u pitanju okupljanje ljudi: u zatvorenom i otvorenom prostoru od sada će moći da bude do 500 osoba.

Svi koji planiraju bilo kakvu vrstu okupljanja gde je predviđeno više od 500 posetilaca ne mogu to da rade bez saglasnosti Kriznog štaba.

Dozvoljene su proslave maturskih svečanosti, uz uslov da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 500 ljudi.

Preporučeno je Vladi Srbije i da se relaksira izvođenje rekreativne nastave i ekskurzija, uz saglasnost Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnih institucija.

Epidemiološka situacija je trenutno stabilna. Ipak, u Kriznom štabu pozivaju na oprez s obzirom na to da postoji delta soj virusa.

Srbija nije stigla do 50 odsto vakcinisanih. Na dnevnom nivou samo je 10 odsto vakcinisanih u odnosu na broj koji je bio u prethodnih nekoliko meseci. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.