Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Prizori iz života džukca
Novi filmovi u bioskopima: Prizori iz života džukca
Novi filmovi u bioskopima: Prizori iz života džukca

Novi filmovi u bioskopima: Prizori iz života džukca

Posle prikazivanja na BELDOCS-u i FEST-u, domaći film „Prizori iz života džukca“ prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 17. juna 2021.

Dokumentarno-animirano ostvarenje „Prizori iz života džukca“ snimila je rediteljka i scenaristkinja Tanja Brzaković, koja je, kroz sedam prizora, prikazala život i sudbine pasa lutalica sa margine našeg društva, navodeći nas da preispitamo odnos prema njima.

Ove pse spaja ista sudbina – oni su rođeni bez pedigrea, bez stalnog mesta boravka, bez zaštitnika, niti nekog koga bi oni mogli da čuvaju. Ovo ih čini slobodnim, ali takođe i izloženim milosti i nemilosti ljudi i prirode.

Tu je… mlada majka koja se bori da sačuva svoje bebe od zime i gladi; usamljena porodica u devastiranom industrijskom pogonu nakon odlaska poslednjeg čoveka; bežanje sa lanca i pokušaj da se ostane slobodan; odbačeni bivši borilački pas koji završava na deponiji; „spas“ ili „pakao“ u azilu; čekanje vlasnika koji je premInuo da se „vrati“.

Kombinacijom dokumentarnog materijala, animacije i glumačke interpretacije misli naših junaka, upoznajemo živote između razočarenja i nade, sasvim slične našim.

https://vimeo.com/391802629

Originalni naziv filma: Prizori iz života džukca. Početak prikazivanja: 17. jun 2021. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2021. Dužina trajanja: 77 minuta. Žanr: animirani, dokumentarni. Glasovi: Jelena Bosanac, Anica Dobra, Momčilo Bajagić Bajaga, Mirjana Karanović, Iskra Brajović. Animacija: Vuk Palibrk. Scenario i režija: Tanja Brzaković.
(danubeogradu.rs)