Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Prijavljivanje za 3000 dinara za vakcinisane
Prijavljivanje za 3000 dinara za vakcinisane (foto: Steven Cornfield / Unsplash)
Prijavljivanje za 3000 dinara za vakcinisane (foto: Steven Cornfield / Unsplash)

Prijavljivanje za 3000 dinara za vakcinisane

Danas, 1. juna 2021, počinje prijavljivanje za 3000 dinara za sve građane Srbije koji su se vakcinisali makar jednom dozom do 31. maja 2021.

Prijavljivanje se vrši preko pmi.trezor.gov.rs do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijave.

Prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti svi naši državljani stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Srbije, zaključno sa 31. majem, primili makar jednu dozu vakcine, čiju je bezbednost, efikasnost i kvalitet potvrdila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije i izdala dozvolu za upotrebu leka.

Prijava za 3.000 dinara je jednostavna, to jest ista, kao kada su se građani prijavljivali za 30+30 evra: potrebno je da se unese matični broj i broj važeće lične karte i da se izabere banka u kojoj će biti isplaćen novac.

Za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri se ne prijavljuju.

Korisnici socijalne pomoći se prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Od 4. juna počeće da funkcioniše kontakt centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Što se ostalih najavljenih uplata građanima tiče, prijavljeni građani će dobiti još 30 evra u novembru ove godine; nezaposleni će dobiti sredinom juna po 60 evra, a penzioneri u septembru dodatnih 50 evra.

U junu će biti isplaćena poslednja, treća rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i treća od šest rata podrške auto-prevoznicima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.