Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Rančićeva kuća: Muzika za poneti
Rančićeva kuća: Muzika za poneti
Rančićeva kuća: Muzika za poneti

Rančićeva kuća: Muzika za poneti

U ponedeljak, 21. juna 2021. od 18.00, na letnjoj sceni Rančićeve kuće u Grockoj biće organizovan muzički događaj „Muzika za poneti“.

U okviru koncerta klasične muzike za dva klavira na otvorenom, u središtu Centra za kulturu Grocka nastupiće Dragomir Bratić i MarijaGođevac (BG duo), a potom će se godišnjim koncertom predstaviti učenici OMŠ „Nevena Popović“.

BG duo će premijerno izvesti dela klasične muzike za dva klavira van koncertnih dvorana, na otvorenom, čineći koncerte dostupnim ne samo ljubiteljima klasične muzike, već i ostalim posetiocima. Koncert ima za cilj promociju i popularizaciju umetničke muzike, profesionalnih muzičara i muzičkog stvaralaštva.

Koncerti klasične muzike za dva klavira na otvorenom do sada nisu izvođeni na teritoriji opštine Grocka. Kulturno-umetnički sadržaj koncerta, izvrsnost domaćih pijanista, atraktivan javni prostor na otvorenom za realizaciju koncerta, kao i obezbeđivanje dva klavira za interpretaciju, čine ovaj program jedinstvenim i ekskluzivnim.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Koncert „Muzika za poneti“ je besplatan za sve posetioce. Takođe je i humanitarnog karaktera – prikupljaju se dobrovoljna sredstva za lečenje životno ugroženog četvorogodišnjeg dečaka Ognjena Jerkovića, obolelog od mezijalne temporalne skreloze.

Organizatori koncerta su Udruženje stvaralaca 2B, OMŠ „Nevena Popović“ i Centar za kulturu Grocka. (danubeogradu.rs)