Naslovna » BG servis » Saobraćajna policija: Akcija pojačane kontrole saobraćaja od 16. do 22. juna 2021.
Akcija pojačane kontrole saobraćaja (foto: Luke Ellis-Craven / Unsplash)
Akcija pojačane kontrole saobraćaja (foto: Luke Ellis-Craven / Unsplash)

Saobraćajna policija: Akcija pojačane kontrole saobraćaja od 16. do 22. juna 2021.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 16. do 22. juna 2021. sprovodiće akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U okviru akcije, u subotu, 19. juna, po prvi put će biti realizovana i akcija pod nazivom „Alcohol and Drugs Marathon“, kada će tokom 24 časa neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola jedan je od najvećih problema bezbednosti saobraćaja u većini evropskih zemalja, uključujući i Srbiju. Reč je o prekršaju koji, uz prekoračenje brzine, najviše doprinosi izazivanju saobraćajnih nezgoda i težini posledica.

S druge strane, prekršaj upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u ogromnom je porastu u svim evropskim zemljama, pa i u Srbiji.

Akcija saobraćajne policije koja će trajati od 16. do 22. juna istovremeno će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.