Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Gost Petar Peca Popović
Večeri na Kosančiću: Gost Petar Peca Popović
Večeri na Kosančiću: Gost Petar Peca Popović

Večeri na Kosančiću: Gost Petar Peca Popović

Danas, 10. juna 2021. od 18.00, na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa tribina „Večeri na Kosančiću“ gostovaće Petar Peca Popović.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke ovog proleća i leta gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Publicista, esejista i muzički kritičar Petar Peca Popović, predstaviće se publici na Kosančićevom vencu čitanjem odlomaka iz rukopisa knjige čiji je radni naslov „Čuvar Buvlje pijace“ i govoriće o muzičarima koji su nas fizički napustili tokom pandemije, o Beogradu, prelomljenom kroz uspomene i savremeni trenutak, o odbijanju da se odraste, o snevanju i o osmehu (u)prkos svemu.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Moderator razgovora je Milena Đorđijević.

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.