Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik iz Gvantanama
Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik iz Gvantanama
Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik iz Gvantanama

Novi filmovi u bioskopima: Dnevnik iz Gvantanama

Triler sa Džodi Foster i Benediktom Kamberbačom u glavnim ulogama, „Dnevnik iz Gvantanama“ prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 29. jula 2021.

Film je zasnovan na istinitoj priči i memoarima „Guantanamo Diary“, u kojima su opisana zlostavljanja i mučenja kojima je Mohamed Ould Slahi bio izložen tokom zarobljeništva, koje je trajalo od 2002. do 2016. godine.

Advokatic preuzima Slahijev slučaj. On je Mauritanac koji je optužen da je angažovao teroriste koji su zabili avione u tornjeve Svetskog trgovačkog centra 11. septembra.

Salahi je bez optužnice i suđenja 14 godina bio zatočen u američkom vojnom zatvoru Gvantanamo Baju. Gubeći nadu, Slahi je pronašao saveznike u advokatici Nensi Holander i njenoj saradnici Teri Dankan.

Na drugoj strani je vojni tužilac, pukovnik Stjuart Kouč, koji za Slahija traži smrtnu kaznu.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: The Mauritanian / Dnevnik iz Gvantanama. Početak prikazivanja: 29. jul 2021. Dužina trajanja: 129 minuta. Država i godina proizvodnje: VB / 2020. Žanr: drama, triler. Uloge: Jodie Foster, Tahar Rahim, Shailene Woodley, Benedict Cumberbatch, Zachary Levi. Reditelj: Kevin Macdonald.
(danubeogradu.rs)

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.