Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rusvelt Kolir nastupa na Musicology Sessions
Rusvelt Kolir (foto: Carlos Topo Maseda)
Rusvelt Kolir (foto: Carlos Topo Maseda)

Rusvelt Kolir nastupa na Musicology Sessions

Rusvelt Kolir (Roosevelt Collier – The Dr.) svirao je gitaru na koncertu Bokantea u Beogradu, uz Majkla Liga i druge članove sastava Snarky Puppy.

U nedelju, 25. jula 2021, nastupiće u okviru solo projekta u letnjem Biterfartcafe-u na Kalemegdanu.

Musicology Sessions predstavlja čoveka koji je veštinu sviranja pedal steel gitare doveo do savršenstva pa nije ni čudo što je bio među zvezdama na koncertima mnogih atraktivnih bendova (Allman Brothers, Tedeschi-Trucks, Los Lobos, The Del McCoury Band i pomenuti Snarky Puppy).

U Beogradu će predstaviti album „Exit 16“ koji je producirao i svirao bas niko drugi nego Majkl Lig (Michael League).

Za svoj album Rusvelt Kolir ukratko kaže:

– „Exit 16“ je priča o tome ko sam, odakle dolazim i kuda idem.

Njegova veština sviranja, tehnika i inventivna upotreba pedale, omogućili su mu da instrument koji je često u pozadini, učini vodećim instrumentom, prezentnim poput Hendriksovog stratokastera. Po njegovim rečima, ono što je najbitnije za postizanje dobrog tona jeste rad i tehnika, a najmanje sam instrument i efekti.

Njegova muzika je mešavina bluza, gospela i roka, a on je opisuje kao „dirty funk swampy grime“.

– Kod mene se sve vrti oko uzbuđenja. Stvar je u tome da ljude dovedete do vrhunca i da ih tu držite što je duže moguće. Pokušavam da prikažem ovaj osećaj koji smo ovekovečili na ploči i kada sviram uživo. Moja mislija je da lečim ovaj svet svojom muzikom i to ću raditi dokle god sam živ – kaže Rusvelt Kolir, muzički „doktor“.

Ono što je sasvim sigurno je da će svi oni koji budu prisustvovali beogradskom koncertu svakako biti oplemenjeni lekovitom muzikom.

Ulaznice za koncert možete pronaći online na www.tickets.rs, kao i na biletarnici Doma omladine Beograda i u šoping centru Ušće. (danubeogradu.rs)