Naslovna » Izlasci » Tribine » Večeri na Kosančiću: Miomir Korać
Večeri na Kosančiću: Miomir Korać
Večeri na Kosančiću: Miomir Korać

Večeri na Kosančiću: Miomir Korać

U četvrtak, 22. jula 2021. od 19.00, na Kosančićevom vencu, u okviru ciklusa tribina „Večeri na Kosančiću“, gostovaće dr Miomir Korać.

Na lokalitetu nekadašnje Narodne biblioteke ovog leta, u okviru ciklusa „Pisac u biblioteci“, gostuju eminentni književni i drugi umetnički stvaraoci koji predstavljaju svoja nova, javnosti još nepoznata umetnička ostvarenja.

Naučni savetnik, direktor Arheološkog instituta u Beogradu i rukovodilac projekta Viminacijum, dr Korać, neće biti jedini gost te večeri: Narodna biblioteka Srbije ugostiće i istoričarku umetnosti dr Jelenu Anđelković (moderatorka), arheologa dr Iliju Dankovića i antropologa dr Iliju Mikića.

Oni će iz ugla različitih naučnih disciplina govoriti o Viminacijumu, rimskom gradu i legijskom vojnom logoru, o istraživanjima njegove materijalne i duhovne kulture, stanovništvu kao i primeni najsavremenijih metoda daljinske detekcije, geofizike, digitalizacije i 3D vizualizacije.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za sve zainteresovane koji nisu u mogućnosti da dođu, program se može pratiti uživo i online, preko zvanične Facebook stranice Narodne biblioteke Srbije, kao i u odloženom terminu, preko YouTube kanala.

„Večeri na Kosančiću“ obnavljaju se u godini kada se obeležava osam decenija od uništenja zgrade Narodne biblioteke Srbije i njenog gotovo celokupnog knjižnog fonda u Drugom svetskom ratu. (danubeogradu.rs)