Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Dvadeset odabranih: Dušan Panajotović, violina
Dvadeset odabranih: Dušan Panajotović, violina
Dvadeset odabranih: Dušan Panajotović, violina

Dvadeset odabranih: Dušan Panajotović, violina

U petak, 3. septembra 2021. od 19.00, u Guarneriusu će nastupiti violinista Dušan Panajotović u okviru ciklusa „Dvadeset odabranih“.

U klavirskoj pratnji Igora Draževića, Panajotović će svirati dela Jovane Stefanović, Ivana Brkljačića, Ijana Vilsona, Tatjane Milošević i Svetlane Savić.

Ulaz je besplatan, ali su zbog ograničenog broja mesta i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne: info@guarnerius.rs ili 069/3612-038.

Višestruko nagrađivani violinista Dušan Panajotović naći će se na bini u Džordža Vašingtona 12 kao jedan od „Dvadeset odabranih“. To je projekat koji Ustanova Guarnerius realizuje u saradnji sa Domom omladine Beograda: nastupaju mladi umetnici klasične muzike iz cele Srbije, po izboru
selektora Jovana Kolundžije, našeg proslavljenog violiniste.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Dušan Panajotović (Knjaževac, 1992) je završio Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu kao i master, dok trenutno pohađa doktorske studije na Katedri za gudačke instrumente, gde je istovremeno angažovan kao asistent.

Ostvario je veoma zapažene uspehe na republičkim i međunarodnim takmičenjima, a takođe je i dobitnik mnogih nagrada. Kao solista istakao se na republičkim i inostranim muzičkim festivalima.

Zalaže se za izvođenje savremenih dela, prevashodno srpskih kompozitora u cilju očuvanja srpskog kompozitorskog stvaralaštva. (danubeogradu.rs)