Naslovna » Izlasci » Sport » Međunarodni dan boksa: Glavni program u Beogradu
Međunarodni dan boksa: Glavni program u Beogradu
Međunarodni dan boksa: Glavni program u Beogradu

Međunarodni dan boksa: Glavni program u Beogradu

U petak, 27. avgusta 2021, biće obeležen Međunarodni dan boksa, a glavni program održaće se u Beogradu, na Trgu republike od 18.00.

Svetska bokserska organizacija, AIBA, posvećena je priređivanju nezaboravnog događaja, uz masovno učešće boksera širom sveta, poznatih ličnosti, ali i šire javnosti.

Glavni program će se održati u Beogradu, koji će biti domaćin AIBA Svetskog prvenstva u boksu za muškarce od 26. oktobra do 6. novembra 2021.

Raspored za 27. avgust uključuje treninge na otvorenom na glavnom gradskom trgu sa Rojem Džounsom Džuniorom, majstorske kurseve boksa, borbe i još mnogo toga.

Predsednik AIBA-e Umar Kremlev takođe će biti domaćin brojnih medijskih događaja, kako bi nastavio razgovor o napretku organizacije i njenim budućim planovima za dalji društveni razvoj boksa.

O važnosti predstojeće proslave 27. avgusta Kremlev je izneo svoja razmišljanja:

„Međunarodni dan boksa prilika je za nas da budemo zajedno dok slavimo ovaj fenomenalni sport. Boks je lep, raznolik i ujedinjujući. To je disciplina, svrha, hrabrost, spektakl, zajednica i porodica. Svake godine, na današnji dan, nadam se da ćemo se okupiti da podelimo svoju ljubav i strast prema ovom jedinstvenom sportu!“

AIBA-inim naporima pridružuje se pedesetak nacionalnih federacija na više kontinenata, koje su podelile svoje planove za promociju i proslavu Međunarodnog dana boksa. Lokalni zvaničnici, slavne ličnosti i šampioni sprovešće razne obuke i revijalne borbe. U duhu jedinstva u boksu, napori za poboljšanje zajednice takođe se ulažu u okviru događaja 27. avgusta.

AIBA planira da nastavi da obeležava Međunarodni dan boksa svake godine i nada se da će događaji 27. avgusta privući veći broj ljubitelja boksa, novih i starih, sportiste, zvaničnike i sve ostale u zajednici da prepoznaju ovaj dan kao zabavu, inspiraciju i neophodnu prekretnicu u sportskom kalendaru.

Međunarodni dan boksa – programZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Trg republike, 27. avgust 2021.

  • 18.00… Otvoreni trening sa poznatim bokserima (Roy Jones Jr, Roberto Cammarelle, Zeina Nassar)
  • 18.45… Omladinske borbe
  • 20.00… Glavni nastup, grupa Hurricane, Goran Bregović, Roy Jones Jr.
  • 23.05… Vatromet

Domaćin Međunarodnog dana boksa biće poznati srpski glumac Miloš Biković. (danubeogradu.rs)