Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Prijavljivanje za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za udžbenike
Prijavljivanje za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za udžbenike (foto: Pixabay)
Prijavljivanje za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za udžbenike (foto: Pixabay)

Prijavljivanje za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za udžbenike

Danas, 20. avgusta 2021, počelo je prijavljivanje za dodelu bespovratnih novčanih sredstava za udžbenike za prvi i drugi razred osnovnih škola.

Ovaj javni poziv raspisao je Grad Beograd, preko Fondacije za mlade talente grada Beograda, a bespovratna novčana sredstva su u visini osnovnog paketa štampanih udžbenika za prvi i drugi razred za učenike javnih osnovnih škola na teritoriji grada Beograda za školsku 2021/2022. godinu za predmete:

  • matematika,
  • srpski jezik/maternji jezik,
  • svet oko nas i
  • strani jezik kao obavezan predmet.

Rok za prijavljivanje je do 30. septembra 2021. godine.

Bespovratna sredstva nisu namenjena učenicima koji su već dobili besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za školsku 2021/22.

Prijavljivanje na javni poziv je dobrovoljno i prijave se vrše elektronski preko OVOG LINKA.

Sredstva se dodeljuju jednokratno, a dobiće oh roditelji, odnosno zakonski zastupnici učenika prvog i drugog razreda.

Kako se navodi u Javnom pozivu, sredstva će biti uplaćena svakom pojedinačnom podnosiocu blagovremene i potpune prijave na javni poziv na tekući račun naznačen u prijavi podnosioca. Prosečan iznos za isplatu je 6.400 dinara, a zavisi od osnovne škole u koju je upisano dete podnosioca, odnosno koje je izdavače za štampane udžbenike ta škola odabrala.

Prilikom prijavljivanja, nakon što roditelj obeleži školu i razred koji učenik pohađa, portal će obavestiti roditelja, odnosno zakonskog zastupnika o tačnom iznosu koji će mu biti uplaćen.

Pored unosa osnovnih podataka na linku za prijavljivanje, potrebno je pripremiti sledeća četiri skenirana dokumenta:

  • kopiju očitane čipovane lične karte roditelja tj. zakonskog zastupnika, odnosno fotokopiju lične karte roditelja tj. zakonskog zastupnika ukoliko nije čipovana;
  • kopiju kartice tekućeg računa roditelja, odnosno zakonskog zastupnika;
  • potvrdu osnovne škole da je dete đak javne osnovne škole i da u školskoj 2021/22. godini pohađa prvi/drugi razred, kao i da nije dobio besplatne udžbenike po programu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za školsku 2021/22. godinu
    Izjava o obradi podataka o ličnosti i
  • obrasce Potvrde osnovne škole i Izjave o obradi podataka o ličnosti mogu se preuzeti na sajtu Fondacije, kao i kod sekretara škole.

U slučaju nepostojanja tehničkih i drugih mogućnosti za elektronsko prijavljivanje, roditelji mogu da se obrate sekretaru škole, odnosno Fondaciji na 3216-246 ili fondzamlade@beograd.gov.rs.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.