Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Srebro za tim Građevinskog fakulteta iz Beograda
Srebro za tim Građevinskog fakulteta iz Beograda (foto: Građevinski fakultet)
Srebro za tim Građevinskog fakulteta iz Beograda (foto: Građevinski fakultet)

Srebro za tim Građevinskog fakulteta iz Beograda

Tim Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojio je drugo mesto u finalu međunarodnog takmičenja studenata građevinskih fakulteta ICEC.

Krajem jula takmičenje ICEC (International Civil Engineering Competition) održano je u prestonici Turske, Ankari, a u srpskom timu bili su Milica Petrović, Nikola Jovanović i Novak Joksimović.

Ovo prestižno međunarodno takmičenje održava se pod okriljem Međunarodnog udruženja studenata građevinarstva (IACES – International Association of Civil Engineering Students).

Finalu su prethodile kvalifikacije, koje su lokalni komiteti IACES-a organizovali na fakultetima širom Evrope, a učešće u finalu izborili su samo pobednici kvalifikacionih takmičenja.

Timovi sačinjeni od po tri studenta oprobali su svoje znanje u rešavanju izazova iz oblasti konstrukcija, hidrotehnike i geotehnike.

Prvog dana predstavnici Građevinskog fakulteta su pravili beton sa primesama (stiropor, pleksiglas, akcelerator, pena i plastifikatori); drugog dana su radili zadatak iz rečne hidraulike, a trećeg dana je bilo takmičenje u pravljenjumodela potpornih zidova. Tim Građevinskog fakulteta osvojio je 27 od mogućih 30 poena.

Zadaci su bili kreativni i nesvakidašnji, a studenti su imali priliku da na praktičnim primerima upotrebe stečena znanja i da se na nekonvencionalan način oprobaju u stručnim izazovima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.