Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Džez za DŽ: Sašo Popovski Trio
Džez za DŽ: Sašo Popovski Trio
Džez za DŽ: Sašo Popovski Trio

Džez za DŽ: Sašo Popovski Trio

U završnici devetog koncertnog serijala „Džez za DŽ“, u subotu 25. septembra od 13.00, iz Severne Makedonije u goste stiže Sašo Popovski Trio.

Koncert će biti održan na Platou Milana Mladenovića, a ako bude padala kiša – u centralnom holu Doma omladine Beograda.

Ovaj sastav predvodi jedan od ključnih gitarista i kompozitora na savremenoj makedonskoj džez sceni. U trio formaciji (Popovski, zatim Ivan Bejkov i Viktor Filipovski) predstaviće prošlogodišnji album „Fallen Land“.

Sašo Popovski je vodeći makedonski džez gitarista i kompozitor koji je nastupao na više džez festivala u Evropi, radio sa mnogim poznatim džez umetnicima. U dosadašnjoj karijeri snimio je pet albuma sa raznim makedonskim i međunarodnim muzičarima, autor je mnogih solo kompozicija i muzika za film i pozorište.

Njegov trenutni trio projekat uključuje iskusnog Ivana Bejkova na kontrabasu i mladog Viktora Filipovskog za bubnjevima, sa kojima je snimio materijal za album „Fallen Land“.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Muzika Popovskog ima čiste linije, složene strukture, a ritmički i melodijski podseća na orijentalne obrasce, što je čini pomalo mističnom. Svoje kompozicije stvara oko jasnih i atraktivnih melodijskih linija.

Na albumu „Fallen Land“ Sašo Popovski usavršio je svoj trio projekat jasno izgrađenim konceptom. Stalnim varijacijama melodije naglašava zvuk, teksture, interakciju; autentičnost kompozicija, od efektno tihih do izuzetno dominantnih i profinjenih muzičkih motiva, improvizacije sa baršunastim sjajem i ukrasima koji neprestano kulminiraju u muzičkom prostoru – osnovu ovog izdanja čini zajednički jezik koji imaju članovi ovog trija i kojima su ovladali do savršenstva.

Ambijent albuma je mističan, izraz miran, sa definisanim karakterom, energijom i jedinstvenim pečatom trija. „Fallen Land“ je album na kojem možemo pronaći najbolje od savremene džez muzike na Balkanu. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.