Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Rock opera za kraj letnje sezone na Adi Ciganliji
Rock opera (foto: LiveProduction)
Rock opera (foto: LiveProduction)

Rock opera za kraj letnje sezone na Adi Ciganliji

Novosadska Rock opera preplaviće dobrim vibracijama Adu Ciganliju u subotu, 2. oktobra 2021. od 19.00, i zatvoriti letnju sezonu.

Antologijski rok hitovi u posebnom simfonijskom zvuku i specifičnim interpetacijama čuće se sa scene Arena Ada, na tribinama kod sudijskog tornja.

Ulaz će biti besplatan za posetioce.

Nesvakidašnji muzički spektakl za ovu priliku ima više desetina muzičara na sceni, članove Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, Novosadski Big bend, kao i goste soliste.

Tako će se uz zvuke simfonijske muzike pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, u jedinstvenim aranžmanima i interpretaciji, čuti legendarne pesme poput: „Light My Fire“, „Angels“, „We Will Rock You“, „Bohemian Rhapsody“, „We Are the Champions“, ali i brojni domaći pop i rock standardi poput „Par godina za nas“ i „Ljuljaj me nežno“.

„Rock opera je jedinstvena ne samo po tome što mnogobrojnim posetiocima predstavlja specifičan muzički žanr pod nazivom crossover, već i zbog toga što je podjednako interesantna i publici koja je rasla uz rok pesme slušajući ih sa gramofonskih ploča, i mlađoj publici koja danas konzumira dobru muziku i prepoznaje istinski kvalitet“.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Dirigent Rock opere, Fedor Vrtačnik, dodaje: „Koncept Rock opere je podjednako pristupačan za sve generacije, i posetioci koji budu došli na Rock operu videće da ovaj projekat u mnogome odstupa od već viđenih klišea, jeftinih i nametnutih standarda“. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.