Naslovna » BG svaštara » Književnost » Silvi Bosije: Bogovi – 40 grčkih bogova i junaka
Silvi Bosije: Bogovi - 40 grčkih bogova i junaka
Silvi Bosije: Bogovi - 40 grčkih bogova i junaka

Silvi Bosije: Bogovi – 40 grčkih bogova i junaka

Iz knjige Bogovi: 40 grčkih bogova i junaka, čitaoci mogu saznati sve o 40 bogova i boginja, junaka i junakinja grčke mitologije.

Za svaku ličnost u ovom izdanju Kreativnog centra navedeni su njeni preci i potomci, saveznici i neprijatelji, osobine i ključni događaji u kojima je učestvovala.

Zevs, Atena, Apolon, Edip, Medeja… poznata su imena koja bude maštu i uvode nas u svet bogova i junaka antičke Grčke.

Sve je počelo pre više od dve i po hiljade godina. Tadašnja religija počivala je na kultu mnogobrojnih bogova i boginja. Grci su im gradili hramove, izrađivali njihove skulpture i slikali događaje iz njihovih života… A najviše su pripovedali o njihovim pustolovinama.

Tim bogovima nije bilo dovoljno da vladaju sa Olimpa – oni su se voleli, mrzeli, preobražavali, pravili su smicalice jedni drugima, silazili na zemlju i uplitali se u ljudske poslove.

Junaci, stvorenja izuzetnih sudbina, često rođeni iz veze nekog božanstva s ljudskim bićem, izvodili su neverovatne podvige, a smatra se da su pojedini među njima zapravo bili istorijske ličnosti.

Pripovedajući o avanturama bogova i junaka, mitovi nas upoznaju s grčkom istorijom, ali govore i o nastanku sveta, zakonima prirode i tajnama života. Zbog toga su već vekovima, do današnjeg dana, neiscrpan izvor inspiracije u slikarstvu, književnosti ili filmu.

Silvi Bosije: Bogovi - 40 grčkih bogova i junaka

Te priče nas opčinjavaju, nadahnjuju i podstiču nam maštu.

Bogovi: 40 grčkih bogova i junaka nova je knjiga u ediciji u kojoj je do sada predstavljeno 40 biblijskih ličnosti, 40 naučnika i istraživača, 40 slavnih fudbalskih igrača i 40 legendarnih pop-rok izvođača i muzičkih grupa.

Ta serija otkriva čitaocima neverovatan put inspirativnih ličnosti koje su obeležile istoriju, muziku, sport, nauku, mitologiju i koje su se istakle hrabrošću, odlučnošću, znanjem ili talentima.

One su u svakoj knjizi predstavljene modernom ilustracijom i zanimljivim anegdotama. Izdanja iz ove edicije karakterišu jednostavan i pristupačan tekst, ključne činjenice ili brojke, kao i kratka hronologija na kraju svake knjige.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.