Naslovna » Izlasci » Akcije » Skadarlijska boemija, 25. septembar 2021.
Skadarlijska boemija (Kuća Đure Jakšića / foto: Aleksandra Prhal)
Skadarlijska boemija (Kuća Đure Jakšića / foto: Aleksandra Prhal)

Skadarlijska boemija, 25. septembar 2021.

Na platou ispred Kuće Đure Jakšića, u subotu, 25. septembra 2021. od 19.00, biće organizovana manifestacija Skadarlijska boemija.

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije prirediće boemsko veče u Skadarliji posvećeno poznatim ličnostima koje su živele, stvarale i ostavile neizbrisiv trag u kulturnom životu našeg grada.

Kroz period kada je Skadarlija živela i odisala boemskim duhom, povešće nas brojni glumci, pevači i umetnici, uz ambijent, pesmu i muziku praćenu stihovima i tekstovima posvećenim Skadarliji i Beogradu.

O boemiji će govoriti glumica Vjera Mujović, od dobošara ćemo čuti „Kodeks o ponašanju u Skadarliji“, a program će voditi glumac Milan Milosavljević, u ulozi Branislava Nušića.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Veći deo večeri pod nazivom Skadarlijska boemija proteći će u pesmi i slavnim numerama našeg renomiranog kompozitora Radeta Radivojevića, kome je ove godine pripala čast da ponese titulu Skadarlijskog boema 2021. Tokom više od četiri decenije kompozitorskog rada, iz bogatog opusa Radeta Radivojevića, ističu se mnogobrojne pesme boemskog karaktera, po kojima će ostati zauvek upamćen.

Posetioci će uživati u pesmama koje će izvesti poznati pevači narodne i tradicionalne muzike Čeda Marković i Danka Stojiljković. Seriju numera izvešće i vokalne solistkinje RTS-a Vesna Dimić i Biljana Petković u pratnji benda „Mocart“, koji predvodi Nenad Jovanović. (danubeogradu.rs)