Naslovna » Izlasci » Akcije » „Dan otvorenih vrata“ u JKP „Gradska čistoća“
Gradska čistoća: Dan otvorenih vrata (foto: Pixabay)
Gradska čistoća: Dan otvorenih vrata (foto: Pixabay)

„Dan otvorenih vrata“ u JKP „Gradska čistoća“

JKP „Gradska čistoća“, u želji da ponovo obraduje beogradske mališane, u nedelju, 10. oktobra 2021, ponovo će organizovati „Dan otvorenih vrata“.

U Ulici Mije Kovačevića broj 4 od 10.00, u direkciji preduzeća program će biti priređen za sve mališane Beograda koji žele da nauče šta je to reciklaža, kako se pravilno odlaže otpad, da upoznaju ljude koji brinu o čistoći prestonice i na kraju da se u obezbeđenom krugu preduzeća provozaju omiljenim smećarcima.

– Smatramo da je od velike važnosti uključiti najmlađe sugrađane u proces razvoja reciklaže i podizanja svesti društva o značaju očuvanja životne sredini. Mlađi su oni na kojima svet ostaje, a ekološki bonton je nešto što se stiče i gradi od malih nogu i zato su naše edukativne akcije najčešće usmerene na najmlađe, jer njih vidimo kao najveći potencijal promene društva po pitanju ekološke osvešćenosti. Znamo da im je ova akcija omiljena, jer imaju priliku da se provozaju u vozilima koje viđaju svakoga dana i koja obožavaju i zato sa zadovoljstvom i organizujemo ovakve akcije. Unapred smo se osigurali i obezbedili prostor za održavanje radionice i predstave kako nam moguća kiša ne bi pokvarila druženje i zabavu, tako da pozivam Beograđane da dovedu svoje mališane i ispune im želju da se provozaju u nekom od naših vozila – rekao je direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić.

Najmlađi Beograđani će, pored vožnje u obezbeđenom krugu preduzeća, moći da upoznaju junake animiranog crtanog filma „Reciklosaurusi“ koji će za njih ovom prilikom odigrati i edukativnu predstavu, a na radionici o reciklaži moći da nauče kako se i zbog čega uopšte odvaja otpad.

Mališani će videti vozila za suzbijanje komaraca, zatim ona kojima se peru sudovi za odlaganje otpada i peru ulice, saznaće na koji se način čiste, a ukoliko vremenske prilike dozvole, i sami će moći da probaju elektrousisivače i elektrotrotinete. (Beoinfo)