Naslovna » BG špijun » Dani domaćeg filma, 29. i 30. oktobar 2021. (u Beogradu i širom Srbije)
Dani domaćeg filma: Vikend sa ćaletom
Dani domaćeg filma: Vikend sa ćaletom

Dani domaćeg filma, 29. i 30. oktobar 2021. (u Beogradu i širom Srbije)

Manifestacija Dani domaćeg filma održaće se 29. i 30. oktobra 2021. u više od 40 bioskopa širom Srbije, kao inicijativa Filmskog centra Srbije i partnera.

Dani domaćeg filma – dokumentarni filmovi

Dani domaćeg filma: Pejzaži otpora
Dani domaćeg filma: Pejzaži otpora

Petak, 29. oktobar, rezervisan je za dokumentarni program, u okviru kojeg će biti prikazano ukupno 12 domaćih dokumentarnih filmova u 26 gradova u Srbiji.

Dokumentarni filmovi koji će se naći na programu su „Pejzaži otpora“, Marte Popivode, „Koreni“, Tee Lukač, „Telenovela sivo u koloru“, Filipa Martinovića, „Srećna Nova, Jivu“, Mladena Kovačevića, „Viktorija, 15“, Mine Petrović, „Govori da bih te video“, Marije Stojnić, „Blizanci satkani od sna“, Lee Vahrušev i Seada Šabotića, „Drenjine“, Nikole Stojanovića, „Zaklinjem se…“, Nikole Dragovića i Milutina Petrovića, „Potreba za mržnjom“, Filipa Čolovića, „Dida“, Nikole Ilića i Corine Schwingeuber Ilić i „Fejt i Branko“, autorke Catherine Harte.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ovaj program ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni. Posle projekcija, gledaoci će imati priliku da razgovaraju sa nekim od članova autorskog tima.

Ulaz na projekcije je besplatan.

Dani domaćeg filma – igrani filmovi

Dani domaćeg filma: Jedini izlaz
Dani domaćeg filma: Jedini izlaz

U subotu, 30. oktobra, na programu su dva domaća igrana filma: „Jedini izlaz“ u režiji Darka Nikolića, sa Anđelkom Prpić, Ljubomirom Bandovićem, Danicom Maksimović, Nikolom Ristanovskim i Milenom Predić u glavnim ulogama, kao i film „Vikend sa ćaletom“ Miroslava Momčilovića sa Nenadom Jezdićem, Vasom Vranešom, Brankom Vidakovićem, Katarinom Radivojević i Jelenom Đukić.

Cena ulaznice je 100 dinara po projekciji.

Gradovi u kojima će se manifestacija održati su Lazarevac, Zrenjanin, Vrbas, Beograd, Apatin, Lajkovac, Ivanjica, Gračanica, Vrnjačka Banja, Sopot, Prijepolje, Subotica, Niš, Blace, Bor, Arilje, Bačka Palanka, Kanjiža, Doljevac, Požarevac, Gornji Milanovac, Jagodina, Trstenik, Leskovac, Negotin i Loznica.

Program ćemo objaviti u rubrici „Bioskopski repertoari„.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.