Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Guarnerius nagrađuju: Duo Mamori-Tai
FMU i Guarnerius nagrađuju: Duo Mamori-Tai
FMU i Guarnerius nagrađuju: Duo Mamori-Tai

FMU i Guarnerius nagrađuju: Duo Mamori-Tai

U četvrtak, 21. oktobra 2021. od 19.00, u okviru 10. sezone ciklusa koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ nastupiće duo Mamori-Tai.

Mladi umetnici koji čine ovaj duo, flautista Disa Anđelković i harfistkinja Korana Čiča-Potkonjak, u sali Guarnerius u Džordža Vašingtona 12, sviraće dela Baha, Forea, Sen-Sansa, Galea i Dvoržaka.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije putem mejla info@guarnerius.rs ili telefona 069/3612-038, zbog ograničenog broja mesta.

Duo Mamori-Tai osnovan je u oktobru 2020. godine kao studentski duo u klasi redovnog profesora mr Maje Smiljanić Radić. Prvi nastup održali su na koncertu najboljih kamernih ansambala Katedre za kamernu muziku Fakulteta muzičke umetnosti, početkom ove godine u Studentskom kulturnom centru Beograda.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Harfistkinja Korana Čiča-Potkonjak studentkinja je druge godine osnovnih akademskih studija harfe na FMU. Učestvovala je na mnogobrojnim takmičenjima, domaćim i međunarodnim. Dobitnica je „Dositeja nagrade“ za 2018. i 2019. godinu.

Flautista Disa Anđelković trenutno je student treće godine osnovnih akademskih studija flaute na FMU. Učestvovao je na mnogobrojnim takmičenjima. Nastupao je i kao solista i kao član kamernih sastava. (danubeogradu.rs)