Naslovna » Izlasci » Akcije » Kf.MMDKC: Vikend kulture na platou ispod Brankovog mosta
Projekat Kf.MMDKC
Projekat Kf.MMDKC

Kf.MMDKC: Vikend kulture na platou ispod Brankovog mosta

U subotu i nedelju, 23. i 24. oktobra 2021. od 12.00 do 18.00, na platou ispod Brankovog mosta, biće realizovan projekat Kf.MMDKC.

Na programu su dramski performans „Zemlja“ DAH Teatra, „Svi na hor“ – radionica Bojane Vunturišević, razgovor sa dizajnerom Željkom Lončarem, Kulturforum kreativna radionica za decu i ready-made umetnička radionica i akcija.

Kulturforum Mikro mobilni društveno kulturni centar, skraćeno Kf.MMDKC, platforma je za razvoj, difuziju i medijaciju kulturno umetničkih društvenih i edukativnih sadržaja u lokalnim i mikrolokalnim zajednicama, međusektorsku saradnju i međunarodnu kulturnu razmenu, te podršku profesionalnom razvoju mladih stručnjaka.

Cilj platforme je da građanima omogući neposredan pristup sadržajima u javnom prostoru i doprinese razvoju društveno-kulturoloških kapaciteta u lokalnim i mikrolokalnim zajednicama.

U okviru saradnje sa Centrom za integraciju mladih iz Beograda angažovani su bivši štićenici centra kao tehnička podrška realizaciji, a za osveženje će se pobrinuti socijalno preduzeće Kafe Bar 16.

Projekat realizuju Kulturforum ODKR iz Beograda i UK „Stari grad“, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Kf.MMDKC – program

Subota, 23. oktobar 2021.

  • 17.00… Željko Lončar, razgovor o dizajnu i brendingu u kulturi
  • 18.00… Performans „Zemlja“ – Dah teatar

Nedelja 24. oktobar 2021.

  • 12.00-16.00… Kf.krzd – kreativna radionica za decu
  • 16.00… Bojana Vunturišević – „Svi na hor“, radionica

Ulaz na sve događaje je slobodan. (danubeogradu.rs)