Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Nepopravljivi Ron
Novi filmovi u bioskopima: Nepopravljivi Ron
Novi filmovi u bioskopima: Nepopravljivi Ron

Novi filmovi u bioskopima: Nepopravljivi Ron

Od četvrtka, 21. oktobra 2021, u bioskopima će se prikazivati sinhronizovani animirani film „Nepopravljivi Ron“, nastao u američko-engleskoj produkciji.

Ovo je priča o Barniju, pomalo čudnom srednjoškolcu, i Ronu – njegovom digitalnom robotu koji može da priča i hoda.

Jedanaestogodišnji dečak shvata da se njegov prijatelj robot pokvario, pokušavajući da mu pomogne da otkrije svet u kome roboti koji hodaju i govore mogu da budu deci dobri prijatelji.

Priča prati avanture koje prevazilaze sve predrasude i dokazuju da odnos koji dečak ima sa uređajem može biti istinsko prijateljstvo.

Atmosferi digitalnog sveta koja preovlađuje u animaciji definitivno je doprinelo doba u kome je film nastao:

„Ceo film smo napravili od kuće. Imamo više od 250 zaposlenih u Loksmitu koji su Rona napravili u svom potkrovlju ili dnevnoj sobi, imali smo predloge o kojima smo odlučivali preko Zuma“, istakla je autorka i producentkinja animacije Sara Smit.

Takođe, prema kreatorki Sari Smit u film je utkano i simbolično značenje zbog izolacije i zaključavanja koje smo svi iskusili tokom protekle godine:

„Zloća iz filma kaže da treba da ostanemo kod kuće zalepljeni za ekrane i da ne treba da se viđamo. Naravno, za svu decu je preko potrebno da izlaze napolje i da se druže. Tako da je ovaj naš film zapravo dirljiva priča o tome kako odnosi ne treba da budu potpuno preneseni onlajn, jer tamo nemate sve ljudske posebnosti, potrebno je da ulažete trud da biste imali lepu komunikaciju“.

Posebno je zanimljiva činjenica da je muzičar i bivši član grupe One direction, Lijam Pejn za potrebe filma snimio pesmu „Sunshine“.

Originalni naziv filma i prevod na srpski: Ron’s Gone Wrong / Nepopravljivi Ron. Početak prikazivanja: 21. oktobar 2021. Države i godina proizvodnje: SAD, VB / 2021. Žanr: animirani, porodični. Film je sinhronizovan na srpski jezik. Reditelj: Alessandro Carloni.
(danubeogradu.rs)