Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Tereza 37
Novi filmovi u bioskopima: Tereza 37 (foto: Nikola Predović)
Novi filmovi u bioskopima: Tereza 37 (foto: Nikola Predović)

Novi filmovi u bioskopima: Tereza 37

Film ovenčan mnogim regionalnim nagradama i hrvatski kandidat za Oskara, „Tereza 37“, prikazivaće se u bioskopima od četvrtka, 21. oktobra 2021.

Domaća publika je na ovogodišnjem izdanju FESTA-a ogromnim aplauzom pozdravila ekipu filma, a glavna glumica Lana Barić i scenaristikinja, na istom festivalu ponela je nagradu za najbolju žensku ulogu, kao i na Leskovačkom internacionalnom festivalu filmske režije.

Tajna je i u priči koja kao da otkriva tajnu ženskog karaktera. Veoma vešto vođenja naracija između dva spontana pobačaja o poziciji žene u partijarhalnom društvu u kom se čini kao da ne postoji naznaka promene.

Zvuči tako poznato: učmala sredina, bračna kriza, godine koje samo prolaze i stvari koje se ne menjaju. Tereza ovakvim životom živi u Splitu, sve dok jednog dana ne odluči da pokuša da usmeri stvari u novom smeru. U tom prividu mogućeg života, Tereza se upušta u ljubavnu vezu sa Nikolom…

Originalni naziv filma: Tereza 37. Početak prikazivanja: 21. oktobar 2021. Dužina trajanja: 100 minuta. Država i godina proizvodnje: Hrvatska / 2020. Žanr: drama. Uloge: Lana Barić, Ivana Roščić, Leon Lučev, Dragan Mićanović. Reditelj: Danilo Šerbedžija.
(danubeogradu.rs)