Naslovna » Izlasci » Festivali » Petnaesti Festival srpskog filma fantastike u Dvorani KCB
Petnaesti Festival srpskog filma fantastike (foto: Daniela Radojković)
Petnaesti Festival srpskog filma fantastike (foto: Daniela Radojković)

Petnaesti Festival srpskog filma fantastike u Dvorani KCB

Festival srpskog filma fantastike, 15. po redu, održaće se u Dvorani KCB (Kolarčeva 6), od 29. do 31. oktobra 2021, pod sloganom „Kada padnu maske“.

Tokom trajanja festivala biće prikazani kratki i dugometražni filmovi iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja sveta, koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Kratkometražni filmovi iz domaće, regionalne i inostrane takmičarske selekcije nadmetaće i ove godine za nagradu festivala „Koskar“ u sledećim kategorijama: najbolji film, najbolja režija, najbolji scenario, najbolji film iz regiona (iz zemalja bivše Jugoslavije), najbolji strani film i specijalni doprinos filmskoj umetnosti.

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala biće producenti Loris Kurči, Džastin Martel i Vjekoslav Katušin, kao i nemački glumac Pat Vind. Kurči je ovdašnjoj publici poznat kao producent filma „Zona mrtvih“, dok je Katušim imao priliku da na prošlogodišnjem izdanju festivala premijerno predstavi film
„C.L.E.A.N“. Martel se proslavio radom na filmovima reditelja Lojda Kaufmana kao što su
„Shakespeare’s Sh*tstorm“ i „Return to Nuke ‘Em High Volume 1 & 2“.

Festival srpskog filma fantastike: Belgrade Zombie Walk

Belgrade Zombie Walk (foto: Daniela Radojković)
Belgrade Zombie Walk (foto: Daniela Radojković)

U sklopu Festivala srpskog filma fantastike, u subotu 30. oktobra, održaće se i osmi po redu Belgrade Zombie Walk.

Šetnja zombija ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima, najavljuju organizatori festivala.

Festival srpskog filma fantastike (FSFF), osnovan u januaru 2006. godine, prva je manifestacija u Srbiji koja je počela da se zanima za domaće filmsko stvaralaštvo u oblasti fantastike, naučne fantastike i horora. Istovremeno, FSFF je najstarija filmska manifestacija u regionu koja se posvetila isključivo ovim žanrovima.

Cena ulaznice za ovogodišnje projekcije iznosi 300 dinara.

Festival će se održati uz poštovanje ograničenog broja osoba, strogo pridržavanje i sprovođenje svih protivepidemijskih mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.