Naslovna » Izlasci » Akcije » Pijaca „Đeram“: Sajam, tribina „Bezbednost u saobraćaju“ i radionice
Pijaca "Đeram": Sajam, tribina "Bezbednost u saobraćaju" i radionice
Pijaca "Đeram": Sajam, tribina "Bezbednost u saobraćaju" i radionice

Pijaca „Đeram“: Sajam, tribina „Bezbednost u saobraćaju“ i radionice

JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Udruženjem „Budimo bezbedni“ na pijaci „Đeram“ održaće javnu tribinu na temu „Bezbednost u saobraćaju“.

U nedelju, 24. oktobra 2021. od 10.00, tribinu će voditi Dea Đurđević, poznata voditeljka koja je preživela tešku saobraćajnu nezgodu. Dea će kroz motivacioni govor posetiocima pijace „Đeram“ preneti svoja iskustva i ukazati na značaj odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i poštovanja saobraćajnih propisa.

Ova tribina je pripremljena za građane svih generacija, dok će za najmlađe istog dana biti dostupne besplatne radionice u organizaciji Asocijacije za očuvanje starih i umetničkih zanata „Naše ruke“. Mališani će imati priliku da se upoznaju sa starim zanatima i oprobaju u radionicama kao što su opančarstvo, kaligrafija, vez i grnčarstvo.

Gradske pijace doprinose očuvanju tradicije negovanjem starih zanata, ali i promocijom nacionalnih specijaliteta. Istog dana posetioci pijace „Đeram“ uživaće u slanim i slatkim specijalitetima koje su za tu priliku pripremile članice „Udruženja žena Srema, Banata i Bačke“.

Ovog vikenda posetioce pijace „Đeram“ očekuje bogata ponuda i dobar provod. Uz zvuke tamburaša, ukuse prvog ovosezonskog pečenog kestenja, ajvara po bakinom receptu, različitih vojvođanskih specijaliteta, atmosfera i ponuda će doprineti da se ovonedeljna kupovina razlikuje od uobičajene. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.