Naslovna » Izlasci » Sport » Sportski događaji u Beogradu od 8. do 10. oktobra 2021.
Sportski događaji - Trofej Beograda (foto: Mats Sommervold / Unsplash)
Sportski događaji - Trofej Beograda (foto: Mats Sommervold / Unsplash)

Sportski događaji u Beogradu od 8. do 10. oktobra 2021.

Sportski događaji u okviru manifestacije „Trofej Beograda 2021“ biće organizovani u prestonici predstojećeg vikenda, 9. i 10. oktobra, a to nije sve.

Pored takmičenja u jedrenju na vodi i ašihara kaikan sportu, biće organizovan i jedan humanitarni fudbalski turnir i takmičenje u bodi bildingu i fitnesu.

„Trofej Beogradu 2021“ u jedrenju na vodi

„Trofej Beograda 2021“ u jedrenju na vodi, 9. i 10. oktobra će se održati na Adi Cigalniji regata za klasu „Optimist“, za najmlađe učesnike uzrasta od sedam do 15 godina, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Otvaranje regate je planirano u subotu u 11.00, a start prve trke u 12.00. Dodela pehara i medalja biće upriličena u nedelju u 15.00.

Pored takmičara iz beogradskih klubova, najavljeni su takmičari iz Golupca, Novog Sada, Smedereva, Bele Crkve, Donjeg Milanovca i sa Palića.

„Trofej Beograda 2021“ u ašihara kaikan sportu

Međunarodni turnir u ašihara kaikan sportu pod nazivom „Trofej Beograda 2021“ održaće se u subotu, 9. oktobra od 9.00, u Sportskom centru „Mirko Sandić“ (SC „Vračar“).

Turnir će biti realizovan u organizaciji Ašihara kaikan saveza Beograda, a očekuje se oko 130 takmičara iz Srbije, Rumunije i Republike Srpske koji će se nadmetati u sledećim rangovima: deca, kadeti, juniori i seniori.

Na takmičenju će biti primenjene sve epidemiološke mere kako bi se sprečilo širenje zaraze COVID-19.

Ašihara kaikan je borilački sport sa ful-kontakt pravilima.

Humanitarni dečji fudbalski turnir

Humanitarni dečji fudbalski turnir „Za Sergeja“, u organizaciji Gradske opštine Zvezdara i Dečije fudbalske asocijacije/Mini-Maksi liga, biće održan u subotu, 9. oktobra 2021. od 9.00 do 17.00, u Balonu Sportskog centra „SOS“, Cvetanova ćuprija 117ž, u Velikom Mokrom Lugu.

Na turniru, koji je organizovan kako bi se prikupila sredstva za lečenje teško bolesnog desetogodišnjeg Sergeja Milićevića, igraće njegovi vršnjaci, deca uzrasta do 10 godina.

Turnir je deo obeležavanja Dana Opštine Zvezdara, 16. oktobra, a podršku ovom humanitarnom sportskom događaju daće velikani srpskog fudbala, dugogodišnji fudbalski trener Ljubiša Tumbaković, proslavljeni fudbaler i trener Vladimir Petrović Pižon i drugi.

Na samom turniru, biće postavljena kutija za prikupljanje dobrovoljnih priloga, a Sergeju možete pomoći i slanjem SMS na broj 1119 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001216645-30.

Takmičenje u bodi-bildingu i fitnesu

Beogradski savez za bodi-bilding i fitnes, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, održaće u nedelju, 10. oktobra od 11.00, u CK „Vlada Divljan“ takmičenje „Ahilej Beograd Open 2021“ za mlađe uzraste u fitnesu i „Ahilej Trofej Beograda 2021“ u bodi-bildingu i fitnesu.

Na takmičenju će nastupiti oko 150 takmičara (mlađi uzrasti, seniori i veterani).

U skladu sa preporukama Kriznog štaba, a u cilju sprečavanja virusa COVID-19, poštovaće se sve mere.

(danubeogradu.rs / Beoinfo)