Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 18-22. oktobar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 18-22. oktobar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 18. do 22. oktobra 2021: maglovita jutra, preko dana pretežno sunčano – ali i prohladno, pa kiša.

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama, a u jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi. Vozačima se preporučuje sporija vožnja i dodatni oprez zbog magle u jutarnjim časovima po periferiji grada.

U ponedeljak u Beogradu ujutro hladno, na širem području grada sa kratkotrajnom maglom (smanjena vidljivost na oko 300 metara) i pojavom slabog prizemnog mraza. Tokom dana preovlađivaće sunčano. Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura će biti do 6 °C, dok će se najviša dnevna kretati oko 16 °C.

U utorak pre podne do 6 °C, maksimalno 17 stepeni, a vreme slično kao prethodnog dana: ujutru moguća magla, hladno, pretežno sunčano. Vetar umeren.

U sredu pretežno sunčano sa blagim porastom temperature; od osam do 22 stepena. Vetar umeren.

U četvrtak pre podne hladno – do 11 stepeni. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Duvaće umeren vetar. Temperatura do 23 °C.

U petak od 12 (pre podne) do 21 °C (maksimalno). Naoblačenje, a u pojedinim delovima grada meteorolozi očekuju pljuskove. Vetar umeren ili jak.

Za vikend – moguća kiša u subotu…

(danubeogradu.rs)