Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 4-8. oktobar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza, 4-8. oktobar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 4. do 8. oktobra 2021: prvo ćemo da uživamo u miholjskom letu, a onda – jesenje kiše.

Prva dva dana očekuje se relativno povoljna biometeorološka situacija koja će pogodovati većini hroničnih bolesnika. Oprez je neophodan kod astmatičara u jutarnjim satima, kao i kod psihičkih bolesnika. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. Usled optimalnih termičkih uslova preporučuje se boravak na otvorenom. Od srede preporučuje se povećana pažnja u saobraćaju.

U ponedeljak će pre podne biti do 12 stepeni, a maksimalna temperatura čak 27 °C. U toku dana sunčano i toplo. Duvaće umeren vetar promenljivog pravca.

U utorak pre podne 14, a maksimalna dnevna biće 25 °C. Biće sunčano. Vetar umeren, u pojedinim delovima grada jača košava.

U sredu naoblačenje i zahlađenje; od 13 do 19 stepeni. U pojedinim delovima grada meteorolozi očekuju kišu. Vetar umeren, na momente i jak.

U četvrtak pravi jesenji dan. Temperatura se neće bitnije menjati od jutra do večeri: od 12 do 14 stepeni. Biće oblačno i hladno, povremeno sa kišom. Duvaće umeren vetar, sa povremenim jačim udarima.

U petak slično kao prethodnog dana: od 10 do 14 °C. Oblačno i hladno sa kišom. Vetar umeren ili jak.

(danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.