Naslovna » Izlasci » Sport » 10. maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa – Plavi krug oko Ade 2021
10. maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa - Plavi krug oko Ade 2021
10. maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa - Plavi krug oko Ade 2021

10. maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa – Plavi krug oko Ade 2021

Svetski dan borbe protiv dijabetesa biće obežen 14. novembra 2021. 10. maratonom i trkom podrške osobama obolelim od dijabetesa – Plavi krug oko Ade.

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ organizovaće ovu sportsku manifestaciju čiji će start biti u 10.00 kod Okrugog kupatila („bandžija“). Prvo će biti održan maraton, a u podne i trka podrške.

Interesovanje za ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve je veće, pa ove jeseni ima više od 700 prijava iz Srbije i regiona.

Dužina kruga je 7.700 metara, a trasa se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima. Na ovaj način organizatori žele da podsete javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa kao i u dobroj regulaciji.

Maraton je poseban i po tome što učestvuju i osobe koje imaju dijabetes, koje će, zajedno sa ostalim maratoncima, istrčati 42,195 km i na taj način, na ličnom primeru, pokazati da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Za Plavi krug oko Ade možete da se prijavite OVDE.

(danubeogradu.rs)