Naslovna » Izlasci » Festivali » 8. Mater Terra – pozorišni festival za decu i mlade
8. Mater Terra - pozorišni festival za decu i mlade
8. Mater Terra - pozorišni festival za decu i mlade

8. Mater Terra – pozorišni festival za decu i mlade

Za vikend, 27. i 28. novembra 2021, u KC Magacin biće održan osmi Mater Terra, pozorišni festival za decu i mlade na temu ekologije i „ekologije duše“.

Biće organizovane četiri predstave i četiri radionice namenjene nastavnicima, učiteljima, vaspitačima, umetnicima i svima koji se bave kreativnim radom sa decom.

Prvi dan festivala je rezervisan za radionice. U Plesnoj sali, od 14.00, Jovana Mihić pripremila je radionicu „Otpleši mi priču„; od 15.00, Sanja Krsmanović Tasić održaće radionicu „Divajzing kao metodologija u dramskom radu sa decom mladima„, dok će u Centralnom prostoru od 18.30, Branijeta Kondžulović i Anđelija Jočić održati radionicu „Interkulturalnost i saradnja: seminar „Perspektive Evrope„.

Drugog dana festivala, 28. novembra, pre podne će biti održana predstava đaka osnovnoškolskog uzrasta „Potraga za srećom„, zatim će se održati radionica Ane Pinter „Trikovi i pokusi za pozorišni rad sa decom i za decu„, u Plesnoj sali od 12.30.

Popodne su na programu tri predstave u nizu, od 16.00: učenici Pete beogradske gimnazije pripremili su „Sav taj seks„, Pozorišna grupa PATOS – „NARCISe„, a Dramska trupa POKUS – „Talentovani pa šta?„.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.