Naslovna » BG svaštara » Tech Radar » AIBG Belgrade – intenzivno studentsko programersko takmičenje
AIBG Belgrade - intenzivno studentsko programersko takmičenje
AIBG Belgrade - intenzivno studentsko programersko takmičenje

AIBG Belgrade – intenzivno studentsko programersko takmičenje

Lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, po četvrti put organizuje AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade).

Intenzivno studentsko programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije – AIBG Belgrade biće održano 10. i 11. decembra 2021. na Univerzitetu Metropolitan, gde će timovi imati na raspolaganju 20 časova za izradu inteligentnog igrača (bot-a), koji će se boriti sa botovima suparničkih timova u zadatoj video igri i tako odrediti pobednika takmičenja, kog očekuje nagrada u iznosu od 100.000 RSD.

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta iz cele Srbije, sa ciljem da im se pruži prilika da pokažu svoje znanje i prošire svoje iskustvo u oblastima veštačke inteligencije i programiranja.

Prijave su otvorene do 21. novembra na sajtu aibg.best.rs.

Udruženje studenata tehnike Evrope je međunarodna, neprofitna, apolitična studentska organizacija koja broji 92 lokalne grupe u 33 zemlje. Od svog osnivanja 2003. godine, lokalna grupa BEST Beograd omogućava povezivanje, razmenu i saradnju sa studentima iz cele Evrope. (danubeogradu.rs)