Naslovna » BG servis » Dan primirja 2021: Radno vreme za praznik
Dan primirja 2021: Radno vreme za praznik (foto: Nenad Mandić)
Dan primirja 2021: Radno vreme za praznik (foto: Nenad Mandić)

Dan primirja 2021: Radno vreme za praznik

Državni praznik Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće obeležen u četvrtak, 11. novembra 2021, a trgovinski i zanatski objekti će uglavnom raditi.

Svi tržni centri u Beogradu imaće redovno radno vreme. Bioskopi u tržnim centrima i drugi bioskopi – radiće i više nego radnim danima – po vikend-šemama.

U četvrtak, 11. novembra 2021, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugo) moraju da rade, najmanje od 9.00 do 12.00.

Repertoare pozorišta, pregled izložbi, bioskopske repertoare i ostale značajnije događaje u Beogradu, kao i online programe, pogledajte na OVOM LINKU.

Radnje u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni (ali, po običaju, najverovatnije neće biti zatvoreni).

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00.

Dežurne prodavnice u vreme državnih i drugih praznika dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika – Dan primirja u Prvom svetskom ratu – mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Jesenji raspust je u toku i za osnovce i za srednjoškolce i biće aktuelan do 14. novembra 2021. Prvi školski dan posle jesenjeg raspusta je ponedeljak, 15. novembar 2021.

Pijace

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JKP „Gradske pijace“ će na Dan državnog praznika, 11. novembra, raditi uobičajeno od 6.00 do 19.00, u cilju omogućavanja snabdevanja građana zdravim i visokokvalitetnim namirnicama, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz JKP „Gradske pijace“ podsećaju posetioce beogradskih pijaca da ostanu odgovorni, da održavaju preporučenu fizičku distancu kao i da nose zaštitne maske.

Red vožnje JGP

U četvrtak, 11. novembra 2021, zbog državnog praznika, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama biće primenjen red vožnje za nedelju.

Minibus – ekspres linije E2 (Petlovo brdo – Trg republike) i E9 (Kumodraž – Studentski trg) koje po planiranom redu vožnje ne saobraćaju nedeljom i praznikom, neće raditi 11. novembra 2021.

Radno vreme „Parking servisa“ za Dan primirja

U četvrtak, 11. novembra, neće biti kontrolisano i naplaćivano parkiranje u zoniranim delovima grada zbog obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. U četvrtak će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od petka, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pošte

U četvrtak, 11. novembra 2021. godine, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, radiće dežurne pošte u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i drugim većim gradovima, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima – ukupno 39 pošta u Srbiji.

U Beogradu, pored Glavne pošte u Takovskoj 2, i pošte na aerodromu Nikola Tesla, koje će raditi uobičajeno (non-stop), radiće i pošte u tržnim centrima i druge dežurne pošte.

Dežuraće i pošte u Zrenjaninu, Pančevu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu i na Zlatiboru.

Po neizmenjenom radnom vremenu, radiće pošte na graničnim i administrativnim prelazima (non-stop), osim pošte na Graničnom prelazu Čukarka, koja radi od 7.00 do 18.30.

Preuzmite spisak dežurnih pošta 11. 11. 2021. (253 downloads)

Dan primirja

Dan kapitulacije Nemačke u Prvom svetskom ratu je državni praznik u Republici Srbiji koji se obeležava 11. novembra. Ovaj datum podseća na dan kada su, 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu, sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale Prvi svetski rat. (Wikipedia)

(danubeogradu.rs)