Naslovna » Izlasci » Pozorište » Noć pozorišta 2021
Noć pozorišta (foto: Pixabay)
Noć pozorišta (foto: Pixabay)

Noć pozorišta 2021

Noć pozorišta 2021 biće obeležena u subotu, 27. novembra. Prošlogodišnje izdanje održano je online, ali ove godine – „uživo“ u Beogradu i širom Srbije.

Međunarodna manifestacija Noć pozorišta (European Theater Night) okupila je pozorišne radnike i publiku iz nekoliko zemalja: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Češka i Srbija.

U ovom projektu uglavnom učestvuju nezavisna i privatna pozorišta, ali i pojedini centri za kulturu, škole, fakulteti i druge institucije.

U Beogradu će Noć pozorišta obeležiti Kulturni centar „Čukarica“, ustanova koja tradicionalno učestvuje u ovoj manifestaciji. Najavljene su tri predstave iznenađenja u subotu, 27. novembra, od 16.30, 18.00 i 20.00.

Najmlađa publika će najpre od 16.30 moći da uživa u najnovijim avanturama junaka iz predstave „Patrolne šape“, koja je inspirisana istoimenim crtanim filmom.

Termin od 18.00 rezervisan je za komediju „E, moj Todore“, nastaloj po motivima romana Bojana Ljubenovića „Srbijo, Bog ti pomogao“. Glavnu ulogu tumači užički glumac Janko Radišić.

I za kraj, od 20.00, biće izvedena predstava „Šta muškarci/žene žele“, u produkciji Pan teatra. Ovu komediju kabaretskog tipa režirala je Mirjana Karanović, a glavne uloge tumače Tijana Janković i Ivan Ivanov.

Cena ulaznice za svaku od predstava je 400 dinara.

Manifestaciju organizuju Tangram Centar i Kulturni centar „Čukarica“ u saradnji sa Fondacijom Noć pozorišta i uz podršku GO Čukarica.

(danubeogradu.rs)