Naslovna » Izlasci » Nove mere: Produžen jesenji raspust, kovid propusnice od 20.00
Krizni štab: Nove mere (jesenji raspust / kovid propusnice / vakcinacija) (foto: Pixabay)
Krizni štab: Nove mere (jesenji raspust / kovid propusnice / vakcinacija) (foto: Pixabay)

Nove mere: Produžen jesenji raspust, kovid propusnice od 20.00

Posle zasedanja Kriznog štaba saopštene su nove mere koje će važiti u Srbiji, a produžen je i jesenji raspust za đake osnovnih i srednjih škola.

Jesenji raspust 2021.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je Krizni štab na današnjoj sednici doneo odluku da jesenji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola počne u ponedeljak, 8. novembra 2021, i da traje do petka, 12. novembra.

To znači da je poslednji školski dan pred jesenji raspust petak, 5. novembar, a prvi školski dan posle jesenjeg raspusta – ponedeljak, 15. novembar 2021.

Tim za škole apeluje na primenu i drugih mera ograničavanja okupljanja i strogo poštovanje svih drugih propisanih mera prevencije i suzbijanja COVID-19 kako bi odluka o produženju jesenjeg raspusta dala efekat na smanjenje obolevanja u školskom uzrastu i opštoj populaciji.

Na OVOM LINKU je školski kalendar za 2021/22. godinu.

Kovid propusnice od 20.00

Krizni štab je zaključio da je uvođenje kovid propusnica imalo značajnog efekta na povećanje vakcinacije, pa je odlučeno da se proširi važenje: kovid propusnice za ugostiteljske objekte važiće od 20.00.

Svi ugostiteljski objekti moći će da rade sve vreme, a kako je objašnjeno, ova mera će važiti i za kockarnice, kladionice i slot klubove. Ta mera će važiti od ponedeljka, 8. novembra.

Najavljena je i jača kontrola primene i novih i starih mera, a posebno pojačavanje kontrole u javnom gradskom prevozu.

Još jednom se apeluje na građane da se vakcinišu. Do sada je više od tri miliona građana dobilo bar jednu dozu vakcine, ali to je nedovoljno. Do danas je (bar po zvaničnim podacima) 56 odsto punoletnih građana vakcinisano, ali u uzrastu od 18 do 30 – tek svaki četvrti.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.