Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima: Nebesa
Novi filmovi u bioskopima: Nebesa
Novi filmovi u bioskopima: Nebesa

Novi filmovi u bioskopima: Nebesa

Neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije „Nebesa“, premijerno će biti prikazana u sredu, 17. novembra 2021.

Posle svetske premijere na festivalu u Lokarnu, premijera u Beogradu biće upriličena u bioskopima Cineplexx Galerija Belgrade (19.00) i Kombank dvorani (20.00).

Provokativnu priču o izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, reditelj brojnih kultnih filmova Srđan Dragojević, snimio je u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije.

Kroz priče smeštene u 1993, 2001. i 2026. godinu, pratimo šest glavnih junaka čije su sudbine određene božjim čudima koja usmeravaju njihove sudbine.

„Nebesa“ postavljaju neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka: verujemo li u Hrista ili se klanjamo zlatnom teletu, idolu koga opredmećuje novac, uspeh, konzumerizam, pohlepa; kako da razlikujemo božji dar od đavolovog iskušenja; kada je, ono što se čini kao milost od Boga, zapravo prokletstvo koje junaka priče vodi u propast; da li je Bog u koga verujemo onaj starozavetni, Bog koji kažnjava i traži žrtve ili Bog milosrđa i praštanja iz Novog zaveta…

Ovo je film koji postavlja brojna pitanja ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja. I na kraju, ovo je film koji se dopada i vernicima i ateistima, iz potpuno oprečnih razloga. To je i bila namera autora filma. Da se razgovara.

Film će se prikazivati u skoro svim domaćim bioskopima od 18. novembra 2021.

Originalni naziv filma: Nebesa. Premijera: Cineplexx Galerija Belgrade (17. novembar 2021. u 19.00) i Kombank dvorana (17. novembar 2021. u 20.00). U bioskopima: 18. novembra 2021. Dužina trajanja: 122 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2021. Žanr: drama, komedija. Uloge: Goran Navojec, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Danijela Mihajlović, Nataša Marković. Reditelj: Srđan Dragojević.
(danubeogradu.rs)

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.