Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji
Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji
Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji

Premijera nove predstave Vanje Bulića u Akademiji 28: Bitanga u boji

Pozorišna predstava „Bitanga u boji„, čija se premijera očekuje 27. novembra 2021. od 20.00 u Akademiji 28, obećava veče puno smeha i pozitivne energije.

Ova urnebesna komedija čiji je scenarista poznati novinar, TV voditelj i pisac, Vanja Bulić, smeštena je u današnje vreme i govori o uglednom tajkunu, koji ulaskom u kulturu želi da „opere“ svoju biografiju.

Angažujući dva glumca i dve glumice da pripreme pozorišni komad po svojoj želji, on ulazi u svet pozorišta sa željom da to bude prva predstava koju će finansirati.

– U radu na novoj predstavi, glumačku ekipu opterećuju međusobne razmirice, sputane i nesputane strasti, trka za preživljavanjem ali i neostvarene ambicije. Opredeljuju se da u sadašnje vreme presele „Gospođu ministarku“, „Romea i Juliju“ i „Koštanu“. Tada cela priča prerasta u urnebesnu komediju u kojoj će gledaoci prepoznati sve ono što svakodnevno preživljavaju, čitaju u novinama ili gledaju na televiziji, pa će se na kraju predstave iskreno upitati: da li je sve ovo zaslužilo smeh ili neka druga osećanja? – kaže Vanja Bulić, scenarista predstave „Bitanga u boji“.

Inače, Vanja Bulić je poznat kao autor brojnih pozorišnih komada među kojima su: „Istaknuti umetnik“, „Jače smo od sudbine“, „Rialiti obračun (Sponzoruša)“, a kao scenarista je radio kultni film „Lepa sela lepo gore“ i „Drugo stanje“, napisao je i nekoliko značajnih serija, a autor je i šest književnih dela humorističko-satiričnog sadržaja, među kojima je i „Rupe u glavi“ – knjigu koja je dobila nagradu „Radoje Domanović“, kao najbolja knjiga satiričnih priča u 2020. godini.

Režiju ovog izuzetnog pozorišnog komada potpisuje talentovana Tea Puharić, a izuzetnu glumačku ekipu čine Miloš Đorđević, Maja Šarenac, Milan Čučilović i Tijana Upčev, kao debitantkinja od koje se mnogo očekuje.

Producent predstave je renomirana Agencija Scena, koja iza sebe ima više značajnih pozoriišnih ostvarenja. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Sjajno, vredi pogledati…