Recepti: Puding od kruške
Recepti: Puding od kruške

Puding od kruške

Niste baš specijalista za pečenje torti i kolača, a jede vam se nešto slatko? Imamo pravi recept za vas – za puding od kruške!

Jednostavan, a elegantan, izgledom i ukusom odaje utisak da ste ga spremali satima, a zapravo ste iskoristili magiju multifunkcionalnog More Juice Press Frozen sokovnika.

Evo kako da iskoristite voćnu pulpu u sjajnom receptu za puding od kruške…

Potrebno je sledeće:

  • 1 kruška,
  • 2 jaja,
  • 1 žumance,
  • 3 kašike organskog skroba,
  • 2 kašike bezglutenskog brašna,
  • 60 ml kokosovog mleka,
  • 90 g meda,
  • malo mlevenog cimeta.

Puding od kruške sprema se ovako…

Očistiti krušku i iseći je na krupnije komade, propustiti kroz sokovnik. U činiju dodati jaja, žumance, med, sok od kruške, kokosovo mleko i pulpu.

Dodati brašno i skrob, izmešati sve i peći u rerni oko 30 minuta. Pustiti da se ohladi i služiti hladno.

(Zepter / danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.