Naslovna » Izlasci » Sport » Trofej Beograda 2021 u vaterpolu
Trofej Beograda 2021 u vaterpolu (foto: Pixabay)
Trofej Beograda 2021 u vaterpolu (foto: Pixabay)

Trofej Beograda 2021 u vaterpolu

Trofej Beograda 2021 u vaterpolu biće održan od 19. i 20. novembra u sportskim centrima „Pinki“ i „Nikola Tesla“ u Obrenovcu kroz kvalifikacione runde.

Finalni deo zakazan je za 4. i 5. decembar. Učestvovaće ukupno 11 pionirskih ekipa koje su podeljene u dve grupe: grupa A igra na bazenu Sportskog centra „Pinki“ i grupa B na bazenu Sportskog centra „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.

Takmičenje u „Pinkiju“ počinje u petak, 19. novembra, a u SC „Nikola Tesla“ u Obrenovcu u subotu, 20. novembra. Obe grupe završavaju kvalifikacioni deo 28. novembra, saopštili su iz Sekretarijata za sport i omladinu.

Zbog epidemiološke situacije, ove sezone neće biti inostranih ekipa, a od domaćih u grupi A učestvuju vaterpolo klubovi: NBG 11. april, Singidunum, Partizan 2, Stari grad, Zemun, dok će u grupi B igrati Partizan 1, TENT, Beograd, Crvena zvezda i Košutnjak.

Najbolje dve ekipe iz svake grupe plasiraće se na završni turnir koji je na programu 4. i 5. decembra.

Trofej Beograda 2021 u vaterpolu je organizovan pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, koji je obezbedio neophodna finansijska sredstva, pehare i medalje za najbolje učesnike.

Turnir A grupe regionalne lige

Da podsetimo da će Vaterpolo klub Novi Beograd biti domaćin prvog ovosezonskog turnira A grupe regionalne Premijer lige. Utakmice će se na bazenu „11. april“ igrati od 24. do 28. novembra.

Pored ekipe Novog Beograda takmičiće se još Jug iz Dubrovnika, zagrebačka Mladost, Šabac, Partizan, Jadran iz Herceg Novog i Budva.

Domaćin turnira za učesnike B grupe koji će se igrati u istom terminu biće Split, a osim domaćeg Jadrana takmičiće se još Solaris, Mornar BS, Primorac Kotor, Radnički Kragujevac i Crvena zvezda. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.