Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza, 1-5. novembar 2021.
Vremenska prognoza - jesen u Beogradu (foto: Aleksandar Veličković / Unsplash)
Vremenska prognoza - jesen u Beogradu (foto: Aleksandar Veličković / Unsplash)

Vremenska prognoza, 1-5. novembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za radnu nedelju, od 1. do 5. novembra 2021: u ponedeljak sunčano, a onda kišovito do petka, ali ne baš hladno.

Očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama, nervno labilnim osobama, kao i tokom jutra osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi u vidu glavobolјe i zamaranja.

U ponedeljak u Beogradu, posle prohladnog jutra i kratkotrajne magle na širem području grada, tokom dana sunčano. Duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti do 7 °C, dok će najviša dnevna biti 19 °C.

U utorak pre podne 12 °C, maksimalno 16; ceo dan oblačno sa mogućom kišom uz jači vetar.

U sredu umereno oblačno uz povremene sunčane intervale; od osam do 18 stepeni. U pojedinim delovima grada mogući su kratkotrajni pljuskovi.

U četvrtak za nijansu toplije jutro, do 13 stepeni. Tokom dana mogući pljuskovi. Duvaće umeren ili jači vetar. Temperatura do 22 °C.

U petak od jedanaest (pre podne) do 20 °C (maksimalno). Oblačan i kišovit dan, sa slabijim vetrom.

Za vikend meteorolozi očekuju kišu u subotu, a u nedelju pretežno sunčano.

(danubeogradu.rs)