Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. decembar 2021.
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)
Vremenska prognoza (foto: Aleksandra Prhal)

Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. decembar 2021.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 4. i 5. decembar 2021: prvi decembarski vikend promenljiv – prvog dana oblačno i suvo, a drugog – kiša.

Vremenska prognoza za subotu

Ujutru će biti baš hladno, samo jedan stepen, na obodima grada – magla. Tokom celog dana promenljivo oblačno ali – bez padavina. Duvaće slab, severozapadni vetar. Maksimalna temperatura biće 6 °C.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji biće ujutru veoma hladno (u mnogim mestima, pogotovo u Vojvodini, od minus šest do 1 °C), promenljivo oblačno i bez padavina, a maksimalna temperatura će biti od četiri do sedam stepeni; na Zlatiboru do 2 °C, a na Kopaoniku 0 °C, takođe – bez padavina. U nedelju oblačno, mestimično sa kišom.

Povolјna biometeorološka situacija pogodovaće većini hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje i smanjenje radnih sposobnosti. U saobraćaju se preporučuje opreznost.

Vremenska prognoza za nedelju

Jutro će biti hladno (do 3 °C), a dan pretežno oblačan uz moguću kišu, uz maksimalnih devet stepeni. Vetar umeren, povremeno jači, uglavnom severozapadni.

U ponedeljak – hladnije i kiša, a u utorak meteorolozi najavljuju sneg u Beogradu.

(danubeogradu.rs)