Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Otkrijte čari Tajlanda u Beogradu
Baan Thai - čari Tajlanda u Beogradu
Baan Thai - čari Tajlanda u Beogradu

Otkrijte čari Tajlanda u Beogradu

Koliko ste puta pomislili na odmor u proteklih mesec dana, na pustim plažama, daleko od svega i od svih? Verovatno ste pomislili i na čari Tajlanda?

Nažalost, stres savremenog života dovodi do toga da se mnogi građani osećaju umorno od „začaranog kruga“ sopstvene svakodnevice, čemu dodatno doprinosi i neizvesnost života u vreme pandemije i briga za zdravlje i egzistenciju. Mnogi od nas su svakodnevno mislima negde na kilometrima udaljenim plažama dalekih i egzotičnih destinacija.

I baš kada stvarnost pokuca na vrata da vas podseti kako je vreme za još jedan naporan dan na poslu, a da će se na godišnji odmor čekati iduće leto, možete naići na rešenje. Egzotični predeli možda i nisu baš toliko daleki, a odmor možete pronaći i tamo gde živite.

Predstavljamo vam pet stvari koje niste znali o tajlandskim masažama.

1. Ne morate da prelazite hiljade kilometara da biste osetili duh Tajlanda

Tajland je mnogima omiljena destinacija. Bogata kultura, prelepa hrana i pejzaži od kojih staje dah popularizovali su ovu prelepu azijsku državu. Ali, kako je često putovanje na Tajland u najmanju ruku nepraktično i teško ostvarivo, postoji način da u centru Beograda upoznate pravi duh Tajlanda u Baan thai centru.

Uz drevni oblik masaže, jedinstven za Tajland, koji se prenosi kroz generacije Tajland vam nikad nije bio bliže. Ublažavanje bolova u mišićima, smanjenje stresa, oslobađanje napetosti, povećanje vitalnosti i fleksibilnosti i poboljšanje cirkulacije krvi okrepiće vaše telo, dok će duh Tajlanda učiniti da se osetite kao da ste miljama daleko od svih problema i sumorne svakodnevice.

2. Izuzetno pozitivno utiče na stres

Stres, reč od pet slova, koja se sve češće pominje kao uzrok velikog broja bolesti, a za koji lek gotovo i da ne postoji. Tajlandske masaže su se, ipak, pokazale kao veoma moćno oružje protiv neprijatelja broj 1 zdravlja ljudi.

Pored fizičkih benefita, nakon tajlandske masaže, osetićete se rasterećenije i opuštenije, te praktikovanje masaža 2-3 puta mesečno može značajno uticati na smanjenje nivoa stresa i samim tim na poboljšanje imuniteta i bolje opšte zdravlje.

3. Masaža za dobar san

Nesanica je jedna od sve češćih boljki modernog doba. Inertan stil života, toksini i različite vrste psihičkih i zdravstvenih stanja mogu biti uzrok neprospavanim noćima, koje nakon veoma malo vremena mogu da imaju ozbiljan uticaj na zdravlje.

Kako bi sprečili to, mnogi spas pronalaze u masažnim centrima.

I zaista, aromatična ulja koja se koriste za masažu blagotvorno deluju i pomažu da se uspostavi miran i čvrst san, dok bolja prokrvljenost doprinosi osećaju umora i potrebe za snom. Svako od ulja nosi neku blagodet, a vi možete izabrati kombinaciju koja vam najviše prija.

4. Postoji više različitih vrsta masaža

Mnogi imaju predrasude o masažama i metodama koje se koriste, često zaboravljajući da se radi o medicinskoj proceduri staroj više vekova, koja ima lekovito dejstvo na različita zdravstvena stanja čoveka. Baš usled toga, razvijene su različite metode i vrste masaža.

U zavisnosti od toga da li je vaš najveći problem loša cirkulacija, problemi sa kičmom ili nešto treće, stručnjaci mogu da preporuče masažu stopala i vrata, tradicionalnu tajlandsku masažu, antistres masažu ili neku kombinovanu. Opcija je puno i za svakog postoji baš ono što je njemu potrebno.

5. Pomaže pri rešavanju problema sa celulitom i viškom kilograma

Stara izreka kaže da „bez muke nema nauke“. I zaista, svi oni koji imaju želju da postignu svoj željeni fizički izgled znaju kako je za to potrebno veliko odricanje i rad. A zamislite da postoji mesto na kom je dovoljno da ležite oko sat vremena i da ćete već nakon nekoliko tretmana imati vidljive rezultate?

Iako zvuči previše lepo da bi bilo istinito, tajlandske masaže pospešuju cirkulaciju i na taj način pokreću proces uklanjanja celulita, dok ulja koja se koriste prodiru u kožu i pomažu pri uklanjanju mrtvih slojeva kože. Dovoljno je samo da se prepustite u ruke stručnjaka i savršena figura biće vaša do leta.

Tajlandske masaže imaju bogata lekovita dejstva. Bitno je naglasiti da se radi o masažama koje su odobrili lekari, a zbog višestrukih benefita postaju sve popularnije širom sveta.

Ojačajte svoj imunitet i smanjite nivo stresa, upoznajte daleke kulture, obradujte sebe ili svoje najdraže vaučerom za tajlandsku masažu. Potražite više informacija na sajtu Baan Thai.

loading...