Naslovna » BG servis » Ponedeljak, 10. januar 2022: Radnici „Zelenila“ čiste sneg u Beogradu
JKP "Zelenilo - Beograd": Čišćenje snega u Beogradu (foto: Zelenilo)
JKP "Zelenilo - Beograd": Čišćenje snega u Beogradu (foto: Zelenilo)

Ponedeljak, 10. januar 2022: Radnici „Zelenila“ čiste sneg u Beogradu

Radnici JKP „Zelenilo-Beograd“ su u ponedeljak, 10. januara 2022, od ranih jutarnjih časova angažovani na čišćenju snega sa javnih površina u Beogradu.

U toku dana na čišćenju snega i posipanju soli biće angažovano oko 400 radnika „Zelenila“.

Čišćenje snega se obavlja ručno i uz pomoć neophodne mehanizacije i to: četiri specijalna vozila Wille, dva specijalna vozila Multicar, dva FAP, dva Kat-a, 15 traktora Kubota, dva traktora Kubota sa emulzijom, 19 putara, pet HTP-a, dva Iveka, jedan Man, 22 traktora Solis, tri Maestrala, jedan Reks, jedan Kiper i jedan utovarivač.

JKP „Zelenilo-Beograd“ je tokom zimske sezone 2021/2022 godine u obavezi da uklanja sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara u i oko parkova i skverova koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja na svih 10 centralnih gradskih opština – ukupno 548.835 m².

JKP "Zelenilo - Beograd": Čišćenje snega u Beogradu (foto: Zelenilo)
Foto: Zelenilo

„Zelenilo“ će na osnovu Odluke Grada, uklanjati sneg i sa 133 stajališta javnog prevoza na tačno utvrđenim lokacijama (4.827 m²) kao i ispred pojedinih, unapred utvrđenih objekte Vlade Srbije i objekata Narodne skupštine, što ukupno iznosi površinu od 22.194 m². Po nalogu Gradskog štaba uklanja se sneg i sa tačno definisanih površina koje su van Programa redovnog održavanja (204.274 m²).

Čišćenje se obavlja ručno i mašinski na ukupnoj površini od 780.130 m². Čišćenje snega podrazumeva i posipanje soli i emulzija. Obezbeđeno je 600 tona industrijske soli i 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kg kalcijum-hlorid granulata za nastupajuću sezonu.

Radnici JKP „Zelenilo Beograd“ će biti angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli, dok god za to bude potrebe, kako bi sugrađanima obezbedili bezbedno i neometano kretanje kroz Beograd. (danubeogradu.rs)