Naslovna » BG servis » Vremenska prognoza za vikend, 5. i 6. februar 2022.
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)
Vremenska prognoza (foto: Nemanja Nikolić)

Vremenska prognoza za vikend, 5. i 6. februar 2022.

Ovo je vremenska prognoza za subotu i nedelju, 5. i 6. februar 2022: prvi vikend u mesecu biće topliji; u subotu – kiša, u nedelju – sunce.

Vremenska prognoza za subotu, 5. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.53, a zalazi u 16.52.

U Beogradu će pre podne biti do 4 °C, padaće kiša u pojedinim delovima grada. Tokom dana će biti pretežno oblačno, bez padavina. Vetar umeren, zapadni i severozapadni. Najviša dnevna biće 9 °C.

Ako idete van Beograda, u celoj Srbiji će biti oblačno, mestimično sa slabom kišom; na Zlatiboru i Kopaoniku ali i drugim planinama padaće sneg. Duvaće umeren, jugozapadni ili zapadni vetar. Najniža temperatura od -5 (na planinama) do dva stepena u Novom Sadu, Subotici i Loznici, najviša od jedan (Kopaonik) do 10 stepeni (Negotin).

Usled očekivane biometeorološke situacije kardiovaskularnim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnicima u saobraćaju.

Vremenska prognoza za nedelju, 6. februar 2022.

Sunce izlazi u 6.51, a zalazi u 16.53.

Tokom noći između subote i nedelje temperatura će pasti za podeljak ispod nule. Jutro će biti hladno ali sunčano, sa temperaturom do 2 °C. U toku dana malo i umereno oblačno. Maksimalna dnevna biće 11 °C. Duvaće slab ili umeren vetar sa severozapada.

U ponedeljak do 11 stepeni sa mogućom kišom, a u utorak opet bez padavina.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.