Naslovna » Izlasci » Sport » Bundesliga 2021/22, 27. kolo
Bundesliga 2021/22: Kristofer Nkunku i Đibril Sou (foto: Lukas Schulze / Bundesliga / Bundesliga Collection via Getty Images)
Bundesliga 2021/22: Kristofer Nkunku i Đibril Sou (foto: Lukas Schulze / Bundesliga / Bundesliga Collection via Getty Images)

Bundesliga 2021/22, 27. kolo

Bundesliga 2021/22, 27. kolo… Zamislite: Bajern je odigrao dva remija zaredom i to im je najgori niz ove sezone. Pitanje je da li će ga nastaviti?

Ako može da se kaže – Bavarci su u „lošoj formi“ koju mogu da prekinu na gostovanju u glavnom gradu. Pokušaće da zabeleže prvu pobedu u prvenstvu posle tri nedelje protiv Uniona.

Ko još juri bolju formu? Erling Haland se vraća u igru protiv Kelna i nastaviće još nekoliko nedelja da juri Bajern i da postane šampion Nemačke. Sledeće sezone će, najverovatnije, igrati u nekom drugom prvenstvu – možda engleskom. Kiks protiv Kelna (u slučaju pobede šampiona) ponovo bi vratio Borusiju (D) na sedam bodova razlike.

Za Evropu se bore ekipe koje su trenutno plasirane od trećeg do šestog mesta, a razlika između trećeg i šestog je – jedan bod. Bajer iz Leverkuzena ima najveće šanse za to treće mesto, mada im neće biti lako na terenu Volfsburga koji igra veoma nestabilno u poslednja dva meseca.

Petoplasirani Frajburg očekuje sva tri boda u utakmici protiv Grojter Firta a značila bi im i pobeda sa što većom gol razlikom. Ambiciozni Kristofer Nkunku postigao je u prošlom kolu, u pobedi Lajpciga nad Firtom, 15 prvenstveni gol, a ima i devet asistencija, pa ovog vikenda ima priliku da se izjednači sa Halandom u utakmici protiv Ajntrahta na domaćem terenu.

U borbi za opstanak u ligi su Arminija (igra protiv Majnca), Štutgart (u okršaju sa Augburgom) i Herta (težak meč protiv Hofenhajma, koji nije poražen u poslednjih pet utakmica).

Borusija Menhengladbah, koja je daleko od sigurnog opstanka u ligi, uprkos prošlonedeljnom porazu od Herte, može da ublaži strahove svojih navijača pobedom nad Bohumom u petak, iako će domaćini gajiti slične ambicije jer i oni gledaju nervozno preko ramena.

Prenosi najzanimljivijih mečeva, kao i pregled kola, biće emitovani na Sport klubu.

Bundesliga 2021/22, 27. kolo – raspored, satnica i tabela

Bundesliga 2021/22, 27. kolo - raspored i satnica
Bundesliga 2021/22, 27. kolo – raspored i satnica

Tabelu obezbedio: SofaScore LiveScore

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.