Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Prolećni koncert Simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti
Prolećni koncert u Kolarcu (foto: Pixabay)
Prolećni koncert u Kolarcu (foto: Pixabay)

Prolećni koncert Simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti

Prolećni koncert Simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti biće održan u utorak, 12. aprila 2022. od 20.00, u Kolarčevoj zadužbini.

Pod vođstvom maestra Bojana Suđića, izvešće Koncert za klavir i orkestar br. 2 u c-molu Sergeja Rahmanjinova, Simfoniju br. 4 u f-molu Petra Iliča Čajkovskog i „Zujte strune“ Isidore Žebeljan.

Kao solista nastupiće pijanista Aleksandar Sinčuk, vanredni profesor FMU.

Aleksandar Sinčuk počeo je intenzivno da nastupa širom Rusije i u inostranstvu još kao student Centralne muzičke škole. Tokom studija na Moskovskom konzervatorijumu pod mentorstvom Valerija Pjasetskog, postao je laureat mnogih prestižnih pijanističkih konkursa.

Nastupa u najznačajnijim svetskim dvoranama i učesnik je najpoznatijih festivala klasične muzike. Sarađuje sa brojnim ruskim i međunarodnim simfonijskim orkestrima.

Od 2014. godine Aleksandar Sinčuk se bavi pedagoškim radom. Redovno održava majstorske kurseve u Evropi, Americi i Aziji. Vanredni je profesor na Katedri za klavir Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Solistički album Aleksandra Sinčuka koji sadrži remek dela ruskih kompozitora Čajkovskog, Skrjabina i Rahmanjinova snimljen je u Velikoj sali Moskovskog konzervatorijuma 2014. godine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.