Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Aliče u Domu omladine Beograda: Aliče peva Batijata
Aliče peva Batijata (foto: promo)
Aliče peva Batijata (foto: promo)

Aliče u Domu omladine Beograda: Aliče peva Batijata

U ponedeljak, 23. maja 2022. od 20.00, u Domu omladine Beograda nastupiće nekadašnja pobednica Sanrema, Aliče u muzičkom spektaklu „Aliče peva Batijata“.

Jedan od naharizmatičnijih vokala italijanske muzičke scene nastupiće po prvi put u Beogradu. Aliče (Alice) će izvesti pesme svestranog italijanskog kantautora Franka Batijata.

Koncert „Aliče peva Batijata“ odlaže se zbog bolesti umetnice. Novi datum koncerta biće objavljen u najkraćem mogućem roku. Kupljene ulaznice važiće i za novi datum, a posetioci koji žele da vrate ulaznice i refundiraju novac mogu to učiniti od srede, 25. maja, na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda.

Karla Bisi, poznata pod umetničkim imenom Aliče, jedna je on najpoznatijih i najvoljenijih italijanskih kantautorki. Pesma „Per Elisa“, koju je napisala zajedno sa Frankom Batijatom i violinistom i kompozitorom Đustom Piom i sa kojom je 1981. pobedila na festivalu Sanremo, našla se na nacionalnim i internacionalnim top-listama.

Umetnička saradnja sa Batijatom obeležila je važan deo muzičke karijere ove kantautorke koja trenutno predstavlja novu turneju „Aliče peva Batijata“.

Na ovom muzičkom putovanju na klaviru je prati maestro Karlo Gvaitoli, dugogodišnji saradnik Franka Batijata. Aliče na autentičan i elegantan način odaje počast ovom sicilijanskom umetniku budući da je bila njegova prijateljica i saradnica od samog početka, ali prevashodno zbog umetničkog afiniteta koji ih oduvek povezuje i zahvaljujući kojem je ona jedinstvena interpretatorka muzike Franka Batijata.

Koncert organizuje Italijanski institut. Karte su u prodaji po ceni od 700 dinara na blagajni Ticket Vision-a u zgradi Doma omladine i onlajn. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.