Naslovna » Turizam » Volim Beograd » Beogradske šetnje: Besplatan tematski vođeni obilazak Novog groblja
Šetnje: Obilazak Novog groblja (foto: JKP "Pogrebne usluge")
Šetnje: Obilazak Novog groblja (foto: JKP "Pogrebne usluge")

Beogradske šetnje: Besplatan tematski vođeni obilazak Novog groblja

U nedelju, 15. maja 2022, biće organizovan besplatan tematski vođeni obilazak Novog groblja, najavili su iz JKP „Pogrebne usluge“.

Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa pričama iz života istaknutih vojskovođa, heroja i heroina koji su svojim postignućima ostavili duboki trag u istoriji i svesti srpskog naroda, ali i šire, van okvira koji mogu da ograniče državne granice.

Zainteresovani će čuti priču o velikom Žući, zatim dogodovštine čuvenog Šilje, potom priče o čestitom i poštenom vojvodi kome je poštenje bilo iznad bilo kakvih položaja, o velikom generalu kome je izmakla titula vojvode, velikim srpskim heroinama i drugim pričama vrednim pamćenja.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Prisetiće se i običnog vojnika glorifikovanog u najznačajnijem ratnom memorijalu podignutom u Beogradu posle završetka Prvog svetskog rata – Srpskoj kosturnici branilaca Beograda 1914-1918. godine.

Početak vođenja je u 11.00, trajanje obilaska je 120 minuta, a mesto okupljanja će biti na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50).

Postioce će u obilazak voditi dr Violeta Obrenović, istoričarka umetnosti. (danubeogradu.rs)

Jedan komentar

  1. Bila sam na obilasku Novog groblja 15. maja. Malo je reći da je vodič Violeta Obrenović izvanredna!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.