Naslovna » Izlasci » Bojčinsko kulturno leto 2022
Bojčinsko kulturno leto 2022 - svečano otvaranje
Bojčinsko kulturno leto 2022 - svečano otvaranje

Bojčinsko kulturno leto 2022

Bojčinsko kulturno leto 2022 je kulturno-umetnička manifestacija koju organizuje KC Surčin na otvorenoj letnjoj sceni u Bojčinskoj šumi u Progaru.

Program manifestacije se sastoji od pozorišnih predstava, koncerata i drugih oblika scenskih nastupa, koji će se izvoditi svakog vikenda tokom letnjih meseci. Manifestacija je tradicionalno otvorenog tipa za sve posetioce, bez ulaznica (besplatni programi).

Do Bojčinske šume je moguće doći linijom GSP-a 605, koja polazi od okretnice u Bloku 45 na Novom Beogradu.

Manifestacija se od 2009. godine organizuje na otvorenoj letnjoj pozornici u Progaru, u prelepom ambijentu stoletne hrastove šume. Bojčinska šuma je zaštićeno prirodno dobro na čijem ulazu je smeštena letnja natkrivena pozorišna scena sa 500 sedećih mesta, izgrađena 2008. godine.

„S obzirom da je Surčin kulturno marginalizovan, ovo je naš doprinos decentralizaciji kulture i jedinstvena prilika da privučemo posetioce iz grada u prirodno okruženje zbog kulturnih dešavanja“, saopštili su organizatori.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Jedanaesti po redu, jubilarni, kulturno-umetnički festival Bojčinsko kulturno leto, počinje 4. juna koncertom Bajage i Instruktora.

Tokom juna nastupiće KUD „Srem“ iz Jakova (10. jun) i Veliki narodni orkestar KUD „Srem“ iz Jakova (12. jun). Posetioci će moći da vide predstavu „Plastelin“ Beogradskog dramskog pozorišta (18. jun) i nastup KUD „Budućnost“ iz Dobanovaca (25. jun).

Program u julu otvara III Festival dečije zabavne muzike – Zlatna zvezdica Bojčina (2. jul), a nastupiće i Tropiko bend (9. jul) i Divlje jagode (16. jul). Do kraja meseca biće održane dve predstave: „Maštošumske pitalice“ (23. jul) i „Pozovi M radi užitka“ (30. jul).

Do kraja manifestacije Bojčinsko kulturno leto pripremljen je i koncert Električnog orgazma (12. avgust), Moto skup i koncerti Login benda i Rok ko fol (20. avgust) i program „Super heroji Opštine Surčin„, 18. septembra.

Svečano zatvaranje i koncert iznenađenja još nije isplanirano, pa će datum biti naknadno objavljen. (danubeogradu.rs)

Bojčinsko kulturno leto 2022 - program