Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Petar Marić
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Petar Marić
Ciklus koncerata "Muzikom kroz muzej": Petar Marić - maestro na harmonici

Ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej“: Petar Marić

Koncert u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ u Istorijskom muzeju Srbije (Trg Nikole Pašića 11) održaće Petar Marić, maestro na harmonici.

U petak, 24. juna 2022. od 19.00, biće organizovan osamnaesti koncert u okviru druge sezone ovog ciklusa, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Ovoga puta, pošto je u pitanju završni koncert sezone – ulaz će biti besplatan.

Petar Marić je osmostruki svetski prvak u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici, a na koncertu će pokazati publici sve mogućnosti i čari ovog instrumenta.

Na programu su kompozicije Galijana, Vlasova, Angelisa, De Abreua, Albeniza i Dugića.

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Muzeja.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u subotu, 25. juna od 19.00. Na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“. (danubeogradu.rs)