Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Džin vikend – pravo letnje osveženje
Džin vikend - pravo letnje osveženje
Džin vikend - pravo letnje osveženje

Džin vikend – pravo letnje osveženje

Na Sava promenadi će se tokom predstojećeg vikenda, 11. i 12. juna 2022, održati prvi festival džina i koktela na bazi džina – Džin vik.

Ovo će biti događaj za sve koji vole savršen pogled na reku, laganu elektronsku muziku, miris leta i osvežavajuće koktele.

Festivalski potez protezaće se od BW Residences kule do starog Savskog mosta, a na festivalu će se predstaviti osam proizvođača craft džinova proizvedenih po jedinstvenim domaćim recepturama ali i 12 svetskih brendova – lidera na tristu džina!

Ovo sofisticirano piće od klekinih bobica čini posebnim blend raznih vrsta biljaka koje se dodaju u destilat i koje su neretko „tajni sastojak“, po kojem se i razlikuje dominantna nota ali i raskošni garniš, koji ispijanje džina i koktela na bazi džina čini posebnim iskustvom.

Svaki džin je nastao iz strasti i ljubavi i svaki ima svoju zanimljivu priču koju će proizvođači rado podeliti sa svima predstojećeg vikenda.Alkohol može biti štetan po zdravlje!

Tako ćete na Sava promenadi moći da saznate da se džin ne pravi samo od klekinih bobica već i od raznih vrsta žitarica i voća, a o beskrajnoj kreativnosti služenja džina koje poprima obrise filozofskog pristupa, ljubitelji ovog osvežavajućeg pića biće u prilici da saznaju detalje koji će im pružiti inspiraciju za dalje uživanje.

Uz podršku poznatih imena gradske DJ scene kao što su Alexander Kirsch, Vahicabi, Little Lu, Danilo Kas, Luton, Malina, Vuk Smiljanić i mnogi drugi, Sava promenada će tokom vikenda postati idealno mesto za uživanje u opuštenoj festivalskoj atmosferi i u svemu što pruža sam pogled na reku.

Oni koji su spremni da uživaju odgovorno i da doprinesu zaštiti životne sredine, obradovaće i vest da je Džin Vik prvi 100 % plastic free festival i da će se na festivalu, uz pomoć kompanije Ball Packaging Europe, koristiti samo Alu Can čase napravljene od čistog aluminijuma sa ciljem da nastave svoj životni ciklus kroz reciklažni proces uz pomoć svih nas!DuB - vinjeta: 18+

„Svedoci smo vremena u kojem živimo i koliko je društvena odgovornost prema nama samima i planeti Zemlji ispred svih drugih prioriteta. Zato apelujemo na sve ekološki osvešćene ljubitelje festivala da dođu tokom vikena na Sava Promenadu, konzumiraju odgovorno i urade nešto lepo za našu planetu i sebe jer, ipak… svaka limenka se računa“, saopštili su organizatori.

Radno vreme festivala je od 14.30 do 23.30, a ulaz je besplatan za sve posetioce. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.